A Kertelünk kerttervező és kertépítő cég 2007 óta tevékenykedik szakmájában. A budapesti székhelyű cég a fővárosban és a közeli agglomerációban is vállal munkákat. A megrendelők gyakorta szeretnének olyan kertet, melynek fenntartása nem igényel nagy fáradtságot, befektetett energiát.

A ház és a kert közti harmónia megteremtése

Ahhoz, hogy a kert és a ház összképe ne üssön el nagyon egymástól, elengedhetetlen, hogy az egyik igazodjon a másikhoz. Jellemzően a ház adottságait, megjelenését figyelembe véve kerül kialakításra az udvar.

Az újépítésű, letisztult házakhoz elsősorban az egyszerűbb kertek passzolnak. Természetesen, ha a megrendelő ragaszkodik a mediterrán vagy vidéki hangulatú kinti részhez, akkor annak sincs semmi akadálya, hiszen a jó szakemberek ezt is meg tudják oldani. Ettől függetlenül szerencsés, ha a ház és az udvar egyaránt összhangban vannak egymással, hiszen így sokkal kellemesebb lesz kint tartózkodni.

Nagy gyepfelület, kellemes zöld szín a szemnek

A fenntartható kertek egyik fő jellemzője a nagy gyepfelület. Ha egy locsolórendszer is ki van építve, akkor úgy csodálhatjuk ezt a részt, hogy nem kell gondoskodnunk manuálisan a terület vízellátásáról, hanem mindent a technológiára bízhatunk. A nagy zöld terület a gyerekek számára is előnyös lehet, hiszen rengeteg lehetőség van a játékra. Emellett a kerti partiknak is kiváló helyszíne lehet a szabad terület.

Növények, virágok, sövények

Attól még, hogy a kertet az egyszerű fenntarthatóságot szem előtt tartva alakítjuk ki, ez nem azt jelenti, hogy nem ültethetünk növényeket a kertbe. Természetesen nem a kényes fajtákra gondolunk és nem is olyanokra, melyek állandó gondozást, vágást, öntözést igényelnek. Jó alternatíva lehet a levendula, a japánfű vagy a parkrózsa.

A növényeket célszerű ágyásokba rendezni, így a kert sokkal rendezettebbnek fog tűnni. Ráadásul így a minimális gondozás is egyszerűen kivitelezhető. A geotextília alkalmazása kiváló választás lehet a gyomosodás megelőzésére, valamint a föld nedvességtartalmának megőrzésére.

A kíváncsi szomszédok ellen a sövény segíthet, mely megakadályozza a kertre való belátást. Ha a szomszéd oldalán már van sövény, akkor nincs szükség a telken belüli alkalmazásra. Természetesen a fák sem hiányozhatnak az udvarról, hiszen nagyon előnyös lehet az általuk nyújtott árnyék.

Célszerű alaposan átgondolni, hogy milyen típusú fát szeretnénk, de ebben a szakemberek is nagy segítséget tudnak nyújtani. Ez esetben is olyan típust éri meg vásárolni és ültetni, mely kevés gondozást igényel.

Címkék: kertépít, kerttervezés, gyep, kertelunk, sövény, , fenntartható, kert, növény, szolgáltatás, reklám, virág