Megfontoltan kell kiválasztani a színeket, a különböző anyagokat, a bútorokat illetve a kiegészítőket, és ügyelni kell az elhelyezésükre is.

Ez különösen a nappali esetében szokott problémát okozni. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben megismertetünk a különböző stílusokkal, hogy legyen miből ötletet merítened.

Kezdjük rögtön a modern nappalival!

A modern stílusú nappalikat leginkább az egyszerűség és a harmonikusság jellemzi. Abban az esetben tehát, ha egy ilyen helyiséget szeretnél megvalósítani, akkor semmiképpen sem szabad túlzsúfolnod bútorokkal. 

Ami pedig a bútorok formáit illeti, a geometrikus, alacsony, vízszintes vonalvezetésű enteriőrök közül érdemes válogatnod, amelyek a neutrális, halvány színpalettát követik. Remek példa erre a Kanape.net ülőgarnitúrái között kapható Anabel fotel vagy a Cherry 2-es egyenes kanapé. 

A fentebb említett tényezőkön túl elengedhetetlen még a bőséges fény. Abban az esetben viszont, ha egy északi fekvésű nappaliról beszélünk, akkor ez problémás lehet. A nap sugarai ugyanis ebben az esetben nem közvetlenül áramlanak be helyiségbe, ami így a szokásosnál jóval sötétebb lehet. 

De egy jó helyre tett tükör még egy ilyen nappaliban is képes csodát tenni, tágítja a teret és több világosságot biztosít, mivel visszatükrözi a lámpák fényét és az ablak felől érkező természetes fényt.

Folytassuk a sort a skandináv stílusú nappali elrendezéssel!

Kevés olyan lakberendezési trend látott napvilágot eddig, ami annyi embert csábított volna el, mint a skandináv stílus. Ezen pedig mi egy cseppet sem csodálkozunk, mivel a skandináv belső terek lazán, kényelmesen, praktikusan vannak berendezve.

Ha te is ilyen nappalira vágysz, akkor meg kell találnod a minimalizmus, a tiszta formák, a kellemes hangulat és a funkcionalitás közötti egyensúlyt. Támaszkodj a semleges árnyalatokra, amely nemcsak a fehérre vonatkozik, hanem a pasztell színekre is!

Továbbá nem hiányozhatnak a természetes textíliák sem, mint például a len, a pamut, a gyapjú vagy a bőr. Nem beszélve a fémről, az üvegről és a kőről, amelyek megjelenhetnek például a dekorációk vagy a kiegészítő bútorok részeként, a dohányzóasztalon vagy vitrinen. 

Végül jöjjön a glamour stílusú nappali! 

Ez a stílus a 20-as években alakult ki, megjelent a filmekben, az öltözködésben, de a lakberendezésben is. Az alapját a rendezettség és a ragyogó felületek adják - a fémek, a metálos felületek, a gyémántok, a Swarovski kövek vagy a fényes csempe.

Ami pedig az anyagokat illeti, a bársony, a szatén, a selyem és a brokát a jellemző. Ezeket általában a párnákhoz, a kanapéhoz vagy a sötétítőhöz szokták használni. A színek alkalmazása pedig általában az évszakokkal változik, télen inkább a sötét színek,míg nyáron a tenger lágy tónusai dominálnak.

Címkék: kanapé, reklám