Először is meg kell terveznünk a lakás kinézetét, a színeket, a bútorokat, a berendezési tárgyakat is a saját arcunkra kell formálni, másrészt pedig a lakókörnyezetet is fel kell fedezni. Meg kell ismerni a szomszédokat, fel kell térképezni a környéken található üzleteket, vásárlási, szórakozási, kulturális lehetőségeket.

Hogyan válasszuk ki új lakhelyünket?

Nem mindegy az, hogy hol fog folytatódni az életünk, ezért érdemes alaposan utánajárni a környéknek, mielőtt belevágunk a vásárlásba vagy a bérlésbe. Ha azonban már döntöttünk, akkor jöhet a költözés, amihez a Promove-nál is elérhető tehertaxi szolgáltatásra lesz szükség.

Ha megtetszett egy ingatlan, akkor vizsgáljuk meg a környéket, nézzük meg, hogy mennyire biztonságos, akár a bűnözési rátának is utánakereshetünk. Menjünk el oda a nap több időszakában, így látható lesz, hogy mennyire zajos, vagy esetleg milyen dolgok zavarnak bennünket. Akár a szomszédokhoz is becsengethetünk, a legtöbb információt általában helyben lehet beszerezni. Ha az ingatlannal minden rendben van, akkor jöhet a szerződéskötés, majd pedig a költözés. 

Hogyan érdemes költözködni?

Semmiképpen sem egyedül, autóbérléssel vagy ismerősi segítséggel, hiszen ezekből a legtöbb esetben valamilyen probléma szokott származni. Egy megsérült bútor, leejtett műszaki cikk, odacsípett ujj vagy komolyabb sérülés senkinek sem hiányzik. Bízzuk ezt a munkát a profikra, vagyis a költöztető cégekre.

A költöztető cég kiválasztásának szempontjai

Ha még nincs tapasztalatunk a költözésben, akkor nem egyszerű a hatalmas kínálatban megtalálni azt a vállalkozást, amely tökéletesen el fogja végezni számunkra a feladatot. Éppen ezért mutatunk néhány olyan szempontot, amikre mindenképpen figyelni kell, amikor megbízást adunk a költöztető cégnek.

- Az autók karbantartott állapota, folyamatos szervizelése.

- A költöztetők kiváló fizikuma, ami lehetővé teszi a nagyobb, nehezebb bútorok pakolását.

- A sofőrök tökéletes helyismerete, ami garantálja, hogy a legjobb útvonalon jussanak el a célhelyszínre.

- A rakodók megbízhatósága és gyakorlata, ami gyors munkavégzést és sértetlen holmikat garantál.

- Bútorszerelési szolgáltatás biztosítása, a bútorok lapra szerelése és összeszerelésük elvégzése.

- Dobozolásban, fóliázásban történő segítségnyújtás amennyiben szükséges, és a megrendelő nem tudja elvégezni.

- Költöztetődobozok vásárlásának felajánlása, hogy erős és strapabíró dobozokba történjen a pakolás.

- Lomtalanítási szolgáltatás a felesleges holmik elszállítására.

- Folyamatos diszpécserszolgálat a megrendelők telefonjainak fogadására és a sofőrök koordinálására.

- GPS-szel követett autók a maximális biztonság érdekében.

Ha a kinézett cég a fenti szempontoknak maradéktalanul megfelel, akkor bátran bízhatjuk rájuk ezt a feladatot, és lakásunkban már az új kalandok és élmények fognak várni bennünket.

Címkék: rakódó, tehertaxi, promove, doboz, költöztetés, fólia, GPS, költözés, bútor, lomtalanítás, lakás, reklám, sofőr