Sokak számára az arc ráncosodása, megereszkedése önbizalomhiányhoz vezet. Ennek orvoslására, és a régi énünk visszaszerzésére lehetőséget kínálnak a kíméletes orvos-esztétikai és plasztikai kezelések.

Az Aesthetica Orvosi Központban profi plasztikai sebészek végeznek saját zsírral történő arcfeltöltést, mely módszer alkalmazásánál kevésbé fordul elő komplikáció, szövődmény a beavatkozás után. Az eljárás során ugyanis a szervezet saját szövete kerül visszajuttatásra az arc ráncaiba. Rengetegen félnek a plasztikai műtétektől azért, mert ekkor idegen anyag kerül a szervezetükbe. Ezzel az eljárással számukra is van remény a fiatalos, üde arcvonásokra.

A bőr öregedéséről

Az öregedési folyamat részeként bőrünk a külső behatások, életmódunk és a genetikai adottságok miatt változik. A kollagén és elasztán mennyiségének csökkenése hatással van az arc formájára, hiszen ezáltal a szövetek rugalmassága egyre inkább fogyatkozik, és a zsírvesztés megereszkedetté teszi a bőrünket.

A legtöbben nem tudnak belenyugodni abba, hogy külsejük nagymértékben megváltozik, így ráncfeltöltésre, plasztikai műtétekre vállalkoznak. Mint a legutóbbi kutatásokból kiderült, szervezetünk a mélyebb rétegekből veszti a legtöbb zsírt az idő múlásával, melynek visszafordításához a legjobb megoldás a saját zsírral történő feltöltés.

Hol alkalmazható az eljárás?

A telt és éles arcvonásokat eredményező saját zsírral történő feltöltésre az arcon kerül sor. A látványos eredményeket gyorsan megtapasztalhatjuk ezzel a beavatkozással, hiszen nem kell allergiás reakciótól tartani, sem pedig túlérzékenység okozta hatásoktól. 

Az arc középső része, a szemöldök közötti haragos ránc, az orr melletti nasolabialis ráncok kezelésére tökéletes megoldást nyújt ez a fajta feltöltés. Emellett alkalmas az alsó szemhéj területének korrekciójára is.

A visszatöltés folyamata

A szakképzett plasztikai sebész által végigvitt feltöltési folyamat előtt testünkből annyi zsírt távolítanak el, amely elegendő a kezelt terület korrigálásához. Elsősorban a fenék, csípő vagy a has zsírrétegéből vesznek el egy kevés mennyiséget. 

A beavatkozás előzetes konzultációval indul, ahol pontosan tájékoztatnak majd az eljárás minden lépéséről, és közösen határozzátok meg a kezelőorvossal együtt az elérendő célt.

A helyi érzéstelenítéssel végzett saját zsír feltöltése után nem marad műtéti heg, gyors és kíméletes módon érhetőek el látványos eredmények. A sebész a feltöltött anyagot egyenletesen masszírozza szét a bőr alatt, így oszlatva el azt a megfelelő helyeken. Az eljárás után fontos, hogy néhány napig tartózkodj az erős gesztikulációtól, masszírozástól, dörzsöléstől a kezelt felületen! A zsírsejtek felszívódása után válik látható a végleges eredmény.

Címkék: aesthetica, ránc, fájdalommentes, plasztikai, arc, feltöltés, szépészet, bőr, reklám