Anglia – egy ország, ami mindig tud meglepetést okozni

Angliában az a szép, hogy mindenki megtalálja általa a számítását. A természet és a rusztikus stílus kedvelőinek mindenképp ajánlott meglátogatni a régi angol kisvárosokat és falvakat. Felfedezhetik a csodálatos angol kertészet legjavát és persze a több száz éves szépséges épületeket, amelyek nagy számban állnak még az Egyesült Királyság területén. Anglia egyszerre adja azt a romantikus hangulatot, amit ma már kevés országban találunk, miközben ott van London, a hihetetlenül pezsgő világváros is. Londonban mindent láthatunk és kaphatunk, ami csak elképzelhető és soha nem fogunk unatkozni. Egy olyan város ez, amelyben egyszerre él a múlt veretes eleganciája és a jelen modern, multikulturális esszenciája.

Málta, amely elbűvöl minden romantikus lelket

Málta pontosan az a szigetország, amit elképzelnénk, amennyiben egy igazán rusztikus hangulatú, mediterrán helyről álmodnánk. Az egész ország maga a történelem. A keresztes lovagok egykori központja olyan, mint egy élő múzeum ahol az olasz és az arab kultúra, valamint gasztronómia tökéletes elegyét találjuk meg. Málta tökéletesen bejárható kis sziget, amely tele van csodás meglepetésekkel és szépséggel. A türkizkék tenger, és az ódon erődfalak lenyűgöző harmóniát adnak, amelyhez ráadásul számtalan természeti csoda és ősi látnivaló is társul.

Kalandozz a Norvégia csodás vidékein

Norvégia mindig is híres volt a vadregényes tájairól, amelyet szinte kézzel foghatóan leng körbe az a misztikus miliő, ami még a fővárosban Osloban is bőven megtalálható. Igazi paradicsom ez a természetet kedvelőknek, az északi kultúra iránt érdeklődőknek és persze a túrázóknak. A lélegzetellátó tájakat ugyanis nem érdemes kihagyni ha Norvégiáról van szó. Ezért túrafelszerelést okvetlenül vigyünk magukkal ebbe az országba. Ha pedig részletesebb látnivaló listára volnánk kíváncsiak erről a csodás országról, akkor a www.eurotravel.hu weboldalon bővebben is kitérnek.

Tündéri szépségek Írországban

Írország ugyan nem a legközelebbi úti cél, viszont mindenképp megéri azt a pár óra utazást, ha szeretnénk barangolni az üde zöld réteken, és tündérekre várni az ország misztikus helyein. Írország ráadásul a csodálatos természet, az óceán és a hagyományokon kívül szintén olyan történelmi csodákat ad, amiket megéri felfedezni.

Svájc tavai, avagy csodás ékkövek Európa szívében

Svájcról elsőre sokaknak a háborús semlegessége és persze a gazdasága jut eszébe. Viszont Svájcnak hihetetlenül csodás tavai is vannak, amelyek bőven felérnek akár a horvát Plitvicei-tavak szépségével is. A Lugano és Maggiore elnevezésű két nagy tavon Svájc Olaszországgal osztozik, ami miatt ez a terület egyszerre képviseli a svájci és az olasz stílus minden elemét. A tavak szépséges színe, és a mellettük meghúzódó látványos hegyláncok olyan kontrasztot adnak ki Svájc ezen részén, amilyen látványban igencsak ritkán lehet részünk. Ráadásul itt is bezsebelhetjük az ország legfinomabb csokijait, és belekóstolhatunk az európai luxus életvitel mindennapjaiba, hiszen ez a vidék kifejezetten Svájc egyik „rózsadombjának” számít.

Címkék: úti cél, euroztavel, tenger, nyaralás, utazás, reklám