A sokak által csodaszernek tartott teafaolaj közvetlen bőrön való alkalmazásával kapcsolatban megoszlanak a vélemények, ami annak is köszönhető, hogy más és más lehet az egyének érzékenysége. Az irritációt elkerülendő azonban krémekbe, lemosókba, samponba, tusfürdőbe keverve, felhigítva tökéletes társa lehet azoknak, akik pattanásokkal, aknékkal vagy más, túlzott faggyútermelés okozta bőrproblémákkal, bőrfertőzéssel küzdenek. Hogyan alkalmazható? Milyen készítményekben lehet hatásos?

Mi a teafaolaj, és mire jó?

A teafaolaj egy természetes illóolaj, amelyet az ausztráliai teafafából (Melaleuca alternifolia) nyernek. A MediNatural ausztrál teafaolaja 100%-os tisztaságú, a bőrön akár hígítatlanul is használható kiváló szer, amely rovarcsípésre, pattanásokra és szemölcsökre használható, de bázisolajjal hígítva is számos problémára jelenthet gyógyírt.

Az allergia és az érzékenység elkerülése érdekében bőrpróba végzése minden esetben javasolt, illetve hígításával elkerülhetők a kellemetlen tünetek, mégis hatékony marad. Alkalmas lehet a

- zsíros, túlterhelt, pattanásos arcbőr gyógyítására,
- speciális kezelésekhez a zsíros, pattanásos, seborrheás arcbőrre,
- zsíros, korpás hajra, irritált fejbőrre,
- kézen és lábon előforduló körömgomba ellen,
- felülfertőzött bőrfelületek, sebek kezelésére,
- gombás eredetű fertőzésekre,
- fogínygyulladás kúrálására.
 
Hogyan segít a pattanások ellen?

Az arcbőrön lévő gyulladt pattanásokat baktériumok okozzák, így az arc alapos, de kíméletes tisztításával, gyulladáscsökkentő készítmények használatával jelentősen csökkenthetők a kellemetlen, pirosságot és gátlásokat okozó tünetek. A teafaolaj fertőtlenítő, és gyulladásgátló hatásának köszönhetően nagyszerű segítség lehet az aknék kezelésében, akár közvetlenül a pattanásokra kenve, akár lemosóba, arcápoló krémbe keverve.

A teafaolajnak antimikrobiális, gyulladásgátló és sebgyógyító tulajdonságai is vannak, ezért hatóanyagai hozzájárulhatnak a bőr tisztításához, az irritáció enyhítéséhez és a bőr gyulladásainak csökkentéséhez. A teafaolajban lévő hatóanyagok, mint például a terpinen-4-ol és az alfa-terpineol gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. 

Milyen készítmények közül választhatsz?

A 100%-os illóolaj is hatásos lehet, de ha tartasz a hígítatlan formula irritáló hatásától, arctej, folyékony szappan vagy krémpakolás formájában is beszerezheted.

Kedvenc arcápolódba is keverheted, de a hígításra mindenképp figyelj, legfeljebb 5% koncentrációjú elegyet készíts, ugyanis a magas hatóanyag-koncentráció kellemetlen tüneteket okozhat. Jótékony hatásai jóvoltából a teafaolaj a pattanások és aknék kezelésén túl azok gyógyulási folyamatait is segíti, és számtalan dologra használható még egy háztartásban, így jó, ha tartasz otthon belőle egy üveggel.

Címkék: medinatural, olaj, teafa, pattanás, arc, illóolaj, bőr, kozmetikum, szépség, webshop, online, reklám