Költözés során a leggyakrabban felmerülő probléma a funkcionális és tartós bútorok kiválasztása. A tárolóhely egy másik szempont, amely kialakítása több figyelmet igényel, különösen, ha kicsi a lakás.

Van azonban néhány alapvető dolog, amely optimálisan növeli a kényelmet, függetlenül attól, hogy mekkora szabad tér áll rendelkezésünkre.

Milyen legyen a hálószoba?

A hálószobát legtöbben csak alvásra használják, így erre a célra bőven elegendő kiválasztani a legkisebb szobát. Itt mindenképp kerülni kell a túlságosan tömör, vaskos és nehéz bútorokat.

A fa- és fém ágykeretek például remekül beillenek egy kisebb helyiségbe, mivel vékony lábakkal rendelkeznek, ezzel is növelve vizuálisan a teret. Nem baj, ha nincsen fiókja vagy külön tárolórésze, léteznek olyan tárolórendszerek, amelyek jobban kihasználják a teret.

Milyen legyen a nappali/konyha?

A nyitott konyha a ház szíve, itt találkozik az egész család reggel, és itt zárul a nap. Ráadásul azt a hatást kelti, hogy sokkal több hely van a lakásban, ezzel meghitt hangulatot kölcsönözve.

Mindezt a világítással még tovább lehet fokozni, ami a belsőépítészet egyik legfontosabb eleme, hiszen teljesen átalakíthatja a helyiség hangulatát. A kis terek gyakran sötétnek tűnhetnek a kicsi vagy akár nem is létező ablakok miatt.

A természetes fény hiánya viszont kompenzálható sok fényforrás hozzáadásával és elegáns fali lámpákkal. Amennyiben a hely engedi, érdemes egy kisebb reggelizősarkot is kialakítani, amit a vidaXL kínálatában található bárszékek még kényelmesebbé tesznek. Így lesz a legkisebb konyha-nappali kombó is rugalmas és sokoldalú helyiség!

A kanapé központi helyet foglaljon el!

A kanapé a legfontosabb bútor a nappaliban, ezért fontos, hogy elegáns és kifinomult legyen. Bármilyen szép is a nappali többi része, ha a kanapé nem tökéletes, akkor az egész szoba összehangolatlan lesz. Az optimális hatás érdekében érdemes hangsúlyos megjelenésű kanapét és foteleket választani, amelyek textúrát adnak a térnek.

Ne zsúfoljuk túl a teret!

A különböző tárgyak halmozása egyfajta emberi „gyengeség”, viszont csak addig jó, amíg nincs hatással a lakás összképére. Ehhez lehet használni olyan többfunkciós bútorokat, amelyek elegendő tárolóhelyet biztosítanak, elkerülve a felesleges dolgok zsúfolását.

Nemcsak a nappali, de az egész lakás kialakítása jelentősen befolyásolhatja egy otthon megjelenését és komfortját. A legjobb eredmény elérése érdekében fontos, hogy olyan bútorok és kiegészítők kerüljenek bele, amelyek illeszkednek az ott élők stílusához és igényeihez.

Címkék: nappali, vidaxl, szék, lakberendezés, kanapé, asztal, ágy, háló, konyha, bútor, webshop, keret, online, reklám