Bármi miatt is vagyunk távol a lakásunktól vagy a házunktól, az az egy egészen biztos, hogy ilyenkor még nagyobb szerepet kap az, hogy megfelelően gondoskodtunk-e a biztonságról, vagy a távollétünket követően a feldúlt és kirabolt otthon látványa fogad majd minket.

A riasztórendszer hatékony megoldás

A DEFLOC kínálatában kiváló minőségű riasztóközpontok, valamint komplett rendszerek várnak minket, sőt akár az egyes kiegészítő elemeket külön-külön is beszerezhetjük náluk, így a karbantartás kérdései is megoldottak. 

Ezek az eszközök gyakran már a meglétükkel is képesek távol tartani az illetéktelen behatolókat a lakástól, amennyiben azonban mégis próbálkozás áldozataivá válunk, a riasztó aktiválódása, illetve az általa riasztott biztonsági szolgálat hatékonyan képes elriasztani a betörőket. Ezzel a módszerrel tehát eredményesen megvédhetjük otthonunkat, valamint megóvhatjuk a benne található értéktárgyainkat is.

A riasztóközpontok esetén válogathatunk a hagyományos kialakítású, valamint a modernebb, érintőképernyős kivitelek között. Ez lesz a lelke az egész rendszernek, ezért nagyon fontos, hogy képes legyen azokra a funkciókra, amelyet be szeretnénk állítani rajta.

Miért fontos a riasztóközpont?

Ez vezérli a riasztórendszer egyes elemeit, így a segítségével az igényeinkre szabhatjuk a működést. Azon felül ugyanis, hogy a biztonsági kódok révén ezen keresztül aktiválhatjuk a teljes szisztémát, illetve a kikapcsolás is rajta keresztül valósul meg, beállíthatunk rajta különböző zónákat, így az életvitelünkhöz igazodhat az üzemelés.

Például ha éjszaka az emeleti hálószobákban pihen a család, akkor is lehetőség van arra, hogy az alsó szinten aktiváljuk a rendszert, de az is abszolút megvalósítható, hogy csak a nyílászárók érzékelői aktívak, miközben odabent szabad mozgást engedélyez a riasztó.

null

Milyen elemekre érdemes még odafigyelni?

A maximális védelem érdekében szereltessünk be biztonsági ajtót, lehetőleg olyan zárral, amely eleve megnehezíti a rablók dolgát. Emellett nagyon sokat tehetünk a biztonságért azzal is, ha mindenhol, ahol szükséges lehet, világítást, akár mozgásérzékelős lámpát helyezünk el.

Ezekhez hasonlóan fontos elemnek számítanak a biztonsági kamerák, amelyek jó felvételeket tudnak készíteni az elkövetőkről, de egy jól zárható, kaputelefonnal és kamerával felszerelt kertkapu is nélkülözhetetlen egy családi ház esetében.

Óvjuk meg értékeinket és szeretteinket azzal, hogy mindent elkövetünk a lehető legmagasabb szintű biztonsági fokozat kialakításának érdekében!

Címkék: riasztó, reklám