null

Bár az elnevezés meglehetősen tudományosan hangzik, szerencsére a beszerzése nem olyan komplikált, mint talán elsőre hinnéd.

Miért olyan fontos az SSL tanúsítvány?

Az AB Plusznál elérhető SSL tanúsítvány azért szükséges, mert ez garantálja az adatok biztonságát, amikor a felhasználóktól eljut a neten a weboldaladat futtató szerverig. Jól teszed, ha dedikált szerver bérlés esetén egy megbízható céget választasz, ám mindez nem elég. Ha nincs SSL tanúsítványa a weboldaladnak, az azt jelenti, hogy a felhasználók adata nem lesz biztonságban.

Az SSL tanúsítvány meglétének hiányára a böngészők meglehetősen látványos módon hívják fel a figyelmet. A Firefox egy áthúzott piros lakattal jelzi ezt a böngésző címsorában, míg a Google Chrome egy szürke hátterű felkiáltójeles piktogrammal és szövegesen is jelzi a weboldal url-je előtt, hogy az nem biztonságos.

Nyilvánvaló, hogy ez a felhasználók számára riasztóan hat. A legtöbben ha ezt látják, akkor mielőbb elhagyják a weboldalt. Ha esetleg még egy darabig böngésznek is rajta, ne számíts arra, hogy akár egy üzenetküldő űrlapot is ki fognak tölteni.

Nem csak a felhasználók biztonsága miatt fontos

Nyilvánvalóan nem szeretnél lemondani az organikus forgalomról. Márpedig ahhoz, hogy a keresőmotorok az első oldalon jelenítsék meg bizonyos kifejezésekre a weboldaladat, sok szempontnak meg kell feleltetned. Többek között az is számít, hogy rendelkezik-e a honlapod SSL tanúsítvánnyal.

Ha a riválisaid már beszerezték ezt, te pedig még nem, akkor óriási hátrányban leszel. Nem érdemes abban reménykedni, hátha ők sem szerzik be az SSL tanúsítványt, jobban teszed, ha te magad is biztonságossá teszed az oldaladat.

Az SSL tanúsítvány pillanatok alatt beszerezhető

Ha elszántad magad, hogy beszerezd az SSL tanúsítványt, akkor keresned kell egy szolgáltatót. Az AB Plusz jó választás, náluk több különböző SSL közül választhatsz. Fontos szempont, hogy egy domainre szeretnél-e SSL-t vagy korlátlan aldomainre.

A megrendelés során az AB Plusznál ki kell választanod a számlázási ciklust, ami jellemzően éves. Meg kell adnod a domain nevet, amire kéred a tanúsítványt. Ezt követően látni fogod, hogy mibe kerül mindez.

Végül meg kell adnod a megrendeléshez az adataidat, mint a keresztneved, a vezetékneved, az e-mail-címed és a telefonszámodat. A számlázási címhez az utca, házszám mellett a várost, megyét, irányítószámot és országot kell megadnod. Magánszemélyek esetén a személyi igazolványszámot, cégeknél, egyéni vállalkozóknál az adószámot kérik. Végül a fizetési módot is ki kell választanod. Amennyiben minden kért adatot kitöltöttél, akkor véglegesítheted a megrendelésedet.

Címkék: weboldal, reklám