Úgyhogy végig fogunk menni azokon a szempontokon, amelyek egy mankóhoz hasonlóan nyújthatnak segítséget a tudatos választáshoz. Reméljük, hogy ezzel ténylegesen hozzá tudunk járulni a döntéshez. Következzenek tehát a részletek!

Racionális lépés lehet a matchbotos horgászat jellegéből kiindulni

Alapvetően úszós finomszerelékes horgászat, amit akár rövidebb, vagy akár 30-50 méteres távolságban is lehet kivitelezni. Alkalmas pontyozáshoz, de a keszegfélék megfogásához is ideális választást jelenthet.

Olyan információk ezek, amelyek fényében máris tudatosabban lehet szemlélni például a Damil.hu webáruház match orsó kínálatát. Tudva, hogy orsót keresni mindig a peca jellegéhez érdemes.

Pláne úgy, hogy egy match orsó funkcionalitásának a kulcsa az, hogy praktikusan segítse elő a hajszálpontos dobásokat, egyúttal a fárasztások ideje alatt is tudjunk számítani a benne meglévő erőtartalékra.

null

Szempontok, amik segíthetik a match orsó keresését

Egy match orsó jellemzően kisebb méretű, a 30-as változatoknál nem igazán lehet szükség nagyobbra. A kicsi méret alacsonyabb önsúllyal párosul, így a komplett felszerelést végig kézben tartva sem feltétlenül fárad majd el a kezünk idő előtt.

A szerkezet kiválasztásának egyik kulcsa a minőségi anyagok megléte. Mind az orsó dobját, szerkezetét, illesztéseit, illetve a benne megtalálható csapágyakat tekintve. Utóbbiaknál persze a kidolgozottság mellett a mennyiség is fontos.

Ideális esetben tehát olyan match orsó mellett sikerül letenni a választást, amelyik kellőképpen finom szerkezetű, egyúttal tartósan bírni fogja a sok dobással és tekeréssel együtt járó intenzív használatot.

Ideális esetben a következők is stimmelnek a match orsó választásánál

Ne felejtsük el, hogy bizony a gyártó kiléte is egyfajta jelzése lehet a minőségnek. Az olyan brandek, mint a Daiwa vagy a Trabucco kapcsán tudni lehet, hogy még a legritkább esetben sem csalódik az ember.

Pláne a fékrendszer működését tekintve. Aminél manapság már arra érdemes törekedni, hogy precíz első fékkel ellátott darab mellett tegyük le a voksunkat. Már csak amiatt is, mivel az első féken könnyen és pillanatok alatt tudunk variálni.

Vagyis nem okoz majd különösebb gondot instant módon reagálni, amikor egy-egy testesebb hal megugrik a felszerelés végén. Tehát az orsóban végig bízhatunk, hiszen megbízhatóan dolgozhat majd a kezünk alá.

Különösen akkor, ha a karakterét és a méretét kellő érzékkel sikerül a match bothoz, a zsinórhoz és a felszerelés alapvető erősségéhez mérten megválasztani.

Címkék: orsó, damil, reklám