A szürke-fehér konyhabútor

A konyha a ház lelke - tartja a mondás, és ez valóban így van. Itt gyűjtünk erőt reggel a munkába induláshoz, itt gyűlik össze este a család az asztal körül. Ha hétvégén eljönnek hozzánk a rokonok, barátok, biztos, hogy belesnek a konyhánkba is, ahol a finomabbnál finomabb ételek készülnek.

Éppen ezért fontos, hogy a konyha egy olyan hely legyen, ahol jó lenni, ahol feltöltődhetünk. Nemcsak a fal vagy a csempe színe kell, hogy megnyugtatóan hasson ránk, hanem a konyhabútoré is.

Nagyon divatos manapság a minimalista stílusú lakberendezési mód, ahol csak a legalapvetőbb színeket használják, mindez mégis tökéletes harmóniát sugall. Ám ha nem akarunk fekete konyhabútort tenni a főzőhelyiségbe, de szeretjük az egyszerűséget, akkor válasszunk szürke-fehér konyhabútort! A Homelux lakberendezési webáruház konyhablokkjai között érdemes szétnézni ez ügyben, de elemes konyhabútoraik is vannak, mind a legmodernebb kivitelben kapható. A szürke-fehér változat is elérhető több formában is.

A cél: a praktikusság

Mikor konyhabútort választunk, nemcsak a kinézet számít, az is fontos, hogy praktikus legyen. A főzéshez-sütéshez, a hozzávalók tárolásához is kell a hely, de gondolnunk kell még a tálalásra is. Sok-sok konyhai eszköznek kell elférnie: a tányérok, poharak, evőeszközök, fazekak, lábasok, de a fűszerek és a főzéshez használt alapanyagok is a bútorba kerülnek.

Célszerű átgondolni, mi mindenre lesz szükség, és ez alapján kiválasztani a konyhablokkot vagy az elemeket. Főleg azoknak kell jól megtervezniük a konyhai berendezést, akiknek kamra, spájz nem áll rendelkezésére.

Legyen minél több fiók, polcos szekrény, de a konyhapult is széles legyen, hogy a háztartási gépek elférjenek rajta!

Sokan egyedi bútort képzelnek el a konyhájukba, melyet az asztalos személyre szabottan készít, ám sokkal kedvezőbb áron mi magunk is összeállíthatjuk elemekből a konyhabútort! A Homeluxnál erre is van lehetőség, és a színeket is mi választhatjuk meg.

A konyhai gépekre is gondoljunk!

A konyha akkor lesz igazán használható, ha a munkánkat gépek is segítik. A mosogatótálca elengedhetetlen kelléke a bútorzatnak, de ha lehet, hagyjunk helyet egy mosogatógépnek is!

Mi minden kellhet még? Páraelszívó, sütő, kávéfőző, turmixgép, robotgép, de akár egy beépíthető hűtőszekrény is. Sok esetben ezek a konyhai gépek is fekete, fehér színűek, így tökéletesen illenek a szürke-fehér konyhabútorhoz.

Egy-egy élénkebb színt is becsempészhetünk azonban ellensúlyozva az egyhangúságot: néhány színes konyhai eszközt is szerezzünk be!

A szürke-fehér konyhabútor alapvetően minden lakásba illik, és ha jól kombináljuk egymással a bútor elemeit és a kiegészítőket, akkor lehet praktikus, szép és jól felszerelt konyhánk.

Címkék: konyhabútor, homelux, lakberendezés, konyha, gép, lakás, reklám