A háznál felvett és házhoz küldött csomagok lehetőségéről, annak előnyeiről és hogyanjáról olvashattok a következőkben, segítségünkre pedig a Csomagnet.hu cikke volt.

Az online csomagfeladás előnyei

Annak, hogy interneten intézzük a futárrendelést több előnye is van, például, hogy a folyamat nagyon egyszerű és kényelmes, de az sem hátrány, hogy akár külföldre is meg tudjuk már rendelni a csomagszállítást.

Kényelem

A futárt házhoz rendelheted, így akár home office-ból is kényelmesen feladhatod a csomagodat, még csomagpontra sem kell vele elmenni.

Rugalmasság

Amikor csomagküldő szolgáltatást rendelünk, nem vagyunk helyhez kötve, kérhetjük a futárt a munkahelyünkre, vagy elintézhetjük a csomagfeladást akár a szüleinknek is, így hozzájuk csenget a futár.

Az interneten történő megrendelésnél ráadásul mi választhatjuk meg, hogy melyik nap jöjjön a futár a csomagért. A csomagfelvételnél is értesítenek, hogy melyik időintervallumban jön a futár a csomagért.

Összehasonlíthatóság

Ha gyűjtőoldalon keresztül rendelünk futárt, a különböző cégek szolgáltatásait össze tudjuk hasonlítani, mint például a különféle szolgáltatások árait, milyen extra szolgáltatásokat lehet igénybe venni, mennyi idő alatt ér oda a csomagunk.

null

Nemzetközi csomagszállítás

Több cég, például a TNT, GLS és a DPD szállít külföldre házhoz csomagot. Régebben nem volt könnyű külföldre csomagot feladni, az új internetes lehetőségekkel viszont már ugyanolyan egyszerű, mintha belföldi szállítást kérnénk.

Visszakövethetőség

Az olyan oldalakon, mint a Csomagnet.hu, tudunk regisztrálni is, ezzel pedig számos előnyt tudhatunk magunkénak. Például elmenthetjük a csomagjainkat, vissza tudjuk keresni az összes feladott csomagot, el tudunk menteni, így sokat egyszerűsödik a folyamat.

Hogyan tudunk csomagot feladni?

Több oldal is foglalkozik online csomagfeladással. A Csomagnet.hu rendszerében például a főoldali díjkalkulátorba elég beírni a csomagunk adatait, amiből a rendszer automatikusan listázza a legjobb ajánlatokat. Ezek közül ki tudjuk választani a számunkra legszimpatikusabbat.

Ezek után meg tudjuk adni a feladó és címzett adatait, illetve ki tudunk választani extra szolgáltatásokat, mint például az utánvétes átvétel lehetőségét. Miután minden adatot megadtunk, már csak ki kell fizetni a szolgáltatást.

Ahogy láthattuk, az internetes csomagfeladásnak számtalan előnye van, ezek közül a legvonzóbb a kényelem. A csomagszállítás megrendelése online nagyon egyszerű, a rendszerek végig segítik a felhasználókat, nem kérnek felesleges adatokat.

Címkék: házhoszállítás, futár, reklám