A január rögtön egy szörnyű tragédiával indult, hiszen mindössze 19 éves korában elhunyt a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapatának tehetsége, Iván Gergő. 

Ebben a hónapban adták át az év sportolói, a Kaposvár Szolgálatáért és a Pro Urbe Kaposvár díjakat is a város napja alkalmából. Idén Varga László lett a megyeszékhely díszpolgára, az erről szóló tudósításunk is sok kattintást kapott.

null

Februárban ismét nekivágtak a futók a város dombjainak. Tizenkettedik alkalommal rajtolt el Kaposvár főteréről a Futófarsang mezőnye.

Kaposhomokon egy értelmetlen haláleset borzolta a kedélyeket, de egy felelőtlen autósról készült videó is nagy felháborodást keltett, amiben kis híján egy gyalogost is elsodort a 20 éves férfi a belvárosban.

Márciusban jelentette be a kormány, hogy kivezetik a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat. Ez érthetően hamar elnyerte olvasóink tetszését.

Az ukrán-orosz konfliktus miatt pedig az első kárpátaljai menekültek is megérkeztek Kaposvárra. A velük készült videónk szintén a népszerűbbek közé tartozott.

Áprilisban ismét az urnák elé járulhatott az ország. A választásokat reggel 6 órától egészen éjfélig percről-percre közvetítették kollégáink.

Két szép sikerről is beszámolhattunk ebben a hónapban: egy helyi lány, Szabó Kiara sorra gyűjtötte be az elismeréseket kopasz macskáival, míg Mihajlovits Róbert ismét aranyéremmel térhetett haza egy gasztronómiai versenyről. A velük készült riportjaink is ott voltak a legnézettebbek között.

null

Májusban a Giro d'Italia kaposvári szakaszrajta tartotta izgalomban az itt élőket, mi pedig igyekeztünk is ebből minél többet megmutatni követőinknek.

A hónap végén csúnyán elverte a jég Kaposvárt és környékét, amelyről olvasóinktól rengeteg fotót és videót kaptunk. 

Továbbra is jól teszik a dolgukat a közterületi kamerák. Június első napjaiban például nem éppen megszokott jeleneteket rögzítettek, de a felvételek nélkül valószínűleg nem találták meg volna könnyedén a tetteseket.

A koronavírus-járvány után sokan a majomhimlő miatt aggodalmaskodtak, júniusban ráadásul egy somogyi férfi is elkapta a fertőzést.

A nyár és talán az év legnagyobb sportsikerét Szerafin Zsófia szállította. A Kaposvári Vízügyi SC kajakosa Európa-bajnok lett K-I női ifjúsági kategóriában a dániai Silkeborgban.

Július közepén levegőbe repült egy büfékocsi Kaposváron. A helyszíni felvételekre sokan voltak kíváncsiak.

Augusztusban már sokan vártak arra, hogy enyhüljön a hőség. Időjósunk, Szalinay Tibor szokásos havi előrejelzése viszont nem tartogatott jó híreket számukra.

Az államalapítást ismét tűzijátékkal ünnepelték Kaposváron. A rakétákat ezúttal is a Városligetből lőtték fel a magasba.

Szeptemberben szerencsére nagyon sok emberhez eljutott felhívásunk, amellyel dr. Néber Árpádnak szerettünk volna segíteni.

Majd a 424-es gőzös is tiszteletét tette városunkban.

null

Az októbert már az energiaválság miatti intézkedések uralták. Szita Károly polgármester az elsők között stúdiónkban beszélt a városi intézkedésekről.

Nem sokkal később pedig fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Temesvár Utcai Tagóvoda. Az ünnepségről természetesen mi sem hiányozhattunk!

Novemberben megérkezett Kaposvár karácsonyfája. Ezúttal egy 13 méter magas lucfenyőt állítottak fel a Kossuth téren.

Másnap pedig megtörtént a Kaposvári Tekergő próbaüzeme is. A sárga közbringák tavasszal állnak munkába a megyeszékhelyen.

A hónap végén pedig felgyúltak az ünnepi fények is a belvárosban

null

December elején meghalt Kaposvár rendszerváltó polgármestere. Szabados Péter életének 77. évében hunyt el.

Az esztendő vége előtt pedig a tervezettnél hónapokkal korábban adták át a 67-es út kaposfüredi elkerülő szakaszát.

Ez volt tehát az idei esztendő a KaposPonton! Folytatás 2023-ban!

Címkék: 2022, összefoglaló, kapospont, kis szines