Információink szerint a rendszer üzembehelyezése is megtörtént, így tavasz elejétől már a kaposváriak is igénybe vehetik a közbicikliket.

"A bringázás feltételeinek javítása, illetve bővítése egybevág Kaposvár egészségmegőrző törekvéseivel is. A rendszeres mozgást a város igyekszik mindeki számára vonzóvá tenni és közelebb hozni" - mondta el a program indulásakor Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A Kaposvári Tekergő névre keresztelt közösségi közlekedési rendszer működéséhez 170 darab elektromos rásegítésű kerékpárt vásárolt a város és majdnem húsz dokkoló állomást alakított ki.

Azt már egy szavazáson korábban eldöntötték a kaposváriak, hogy ezek színe sárga legyen.

A Kaposvári Tekergőt bérlettel, illetve egyszeri jeggyel is igénybe lehet majd venni. A helyiek pedig Kaposvár Kártyával kedvezményesen használhatják a rendszert.

Lesz hol tekerni is: a város több mint 1,4 milliárd forintot költ idén a kerékpárút-hálózat fejlesztésére; többek között a Füredi úton, az Izzó utcában és a Jutai úton is zajlanak a munkálatok.

Címkék: dokkoló, tekergő, közbringa, bicikli, elektromos, állomás, egészség, közlekedés, kerékpár, olvasóink kérdezték, Kaposvár