A Fonyódi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azokkal a fiatal férfiakkal szemben, akik előbb összeszólalkoztak, majd kölcsönösen bántalmazták egymást Balatonlellén.

A vád szerint két, harmincas éveiben járó férfi 2023 augusztusában az egyikük menyasszonya társaságában szórakozni érkezett a Balaton-parti városba, ahol nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Amikor ezt követően az éjszakai órákban is forgalmas sétáló utcán a vádlottak elsétáltak másik három férfi mellett, velük egy illetlen megjegyzés miatt szóváltásba keveredtek.

Az eseményeket egy térfigyelő kamera rögzítette, a felvétel az alábbi képre  kattintva nézhető meg:

Ez a vita - annak ellenére, hogy az egyik vádlott jelenlévő menyasszonya megpróbálta azt megakadályozni - nem sokkal később tettlegességig fajult, a két különböző társaságba tartozó férfiak egymásra támadtak, és több alkalommal megütötték, illetve megrúgták a másik csoport tagjait. A verekedés során hárman is könnyű sérüléseket szenvedtek, a további bántalmazásnak az vetett véget, hogy egy szemtanú értesítette a rendőrséget, melyet észlelve az egyik társaság távozott a helyszínről. 

A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. 

Címkék: ittas, garázda, Balatonlelle, fiatal, verekedés, Balaton, kék hírek