null

A hatalmas, a látogatóközpontot ábrázoló torta sem hiányozhatott a létesítmény születésnapi rendezvényéről. A desedai látványosság 10 éve nyitotta meg a kapuit. Ez idő alatt több mint 100 ezren megfordultak ott. Nemcsak Kaposvárról, hanem az ország minden tájáról érkeztek látogatók.

Az intézmény természettudományos tárlatai és programjai is egyre több családot vonzanak. 

- A látogatóközpont a múzeumi intézmények között a leglátogatottabb. Az első időszakban mintegy 12 ezer látogatót vonzott évente, aztán ezt a számot sikerült feltornásznunk, így már a 10 éves évfordulóra elértük a 30 ezres látogatottságot - tudtuk meg a Rippl-Rónai Múzeum igazgatójától, Ábrahám Leventétől.

A 10. évfordulón és az Állatok Világnapján Kaposvár alpolgármestere Borhi Zsombor kiemelte: fontos megtartanunk a kapcsolatunkat a természettel, az állatokkal.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

- A mai ember nagyon eltávolodott a természettől, és ebben rejlik egy ilyen világnapnak a jelentősége, hogy egy kicsit közelebb vigyük a ma emberét  természethez - tette hozzá Kaposvár alpolgármestere.

A Fekete István Látogatóközpontban az állandó kiállításon kívül népszerűek az időszaki tárlatok és a szabadtéri programok is, így például a kerékpározás, a vezetett túra vagy a hajózás.

Címkék: fekete istván látogatóközpont, deseda, születésnap, kis szines