Fogadkoztak a Kaposvári Vízilabda Klub tagjai, hogy nem feltett kézzel utaznak a tavalyi bronzérmes OSC otthonába, és a somogyiak valóban nem a levegőbe beszéltek - írja a kapospolo.hu. Szeptember hónap legjobbja, Dőry Farkas kezdte a gólgyártást, majd még az első negyedben fordítani tudtak a fővárosiak, akik Nagy Norbert találatával kettővel is vezettek. Besenyei Áron szépített még a szünet előtt, majd Dőry egalizált a második negyed elején. Kemény csata zajlott a medencében, egymást érték a kiállítások és az egyik emberelőnyt kihasználva Bede Marcell jutatta vezetéshez a kaposváriakat. Hosszú perceken át nem változott az eredmény, a sok kimaradt helyzet után Aranyi Máté talált be, majd Szalai Péter szerezte vissza a vezetést az OSC-nek, így a nagyszünetben 6-5 állt az eredményjelzőn.

Hazai találattal indult a második félidő, és Bede Marcell hiába kapta el a fonalat, a túloldalon mindig jött a válasz. Berta József büntetőjével jött fel ismét egy gólra a Kaposvár, majd Pellei Franknak még az utolsó felvonás előtt sikerült kiegyenlítenie. Aranyi Máté vette vissza a hazaiaknak a vezetést a negyedik negyed elején, majd Bede szerezte meg a negyedik találatát a meccsen. A túloldalon Gyárfás Tamás használt ki egy emberelőnyt, de Hárai Balázs a legjobbkor vette be korábbi csapatának a hálóját, így négy perccel a vége előtt 11-11-re álltak a felek. Nagy izgalmakat hozott a véghajrá. sokáig úgy tűnt, hogy nem dől el a pontok sorsa a rendes játékidőben, de 15 másodperccel a vége előtt Szalai Péter volt eredményes, amire már nem tudtak válaszolni a somogyiak.

Nagyot küzdöttek a kaposváriak az OSC otthonában, a végén azonban a vendéglátók örülhettek, akik 12-11-re diadalmaskodtak.

E.ON férfi vízilabda OB I., alapszakasz 3. forduló

Genesys-OSC Újbuda–Kaposvári VK 12–11 (4–3, 2–2, 3–4, 3–2)

Budapest, Nyéki uszoda, 140 néző. Vezette: Kun Gy., Sikter R.

Genesys-OSC Újbuda: Fernandes – Várnai, Szalai (3), Baksa, Mészáros Cs., Gyárfás (2), Aranyi M. (4). Csere: Varga B., Pető (1), Rossi, Nagy N. (1), Ten Broek (1). Vezetőedző: Kovács Róbert.

Kaposvári VK: Kósik – Dőry (2), Bede (4), ifj. Berta (2), Hárai (1), Fülöp B., Juhász-Szelei. Csere: Aranyi A., Pellei F (1)., Pellei K., Baj, Besenyei (1), Vörös. Vezetőedző: Surányi László.

Gól, emberelőnyből: 15/6, illetve 12/2.

Gól, ötméteresből: 1/1, illetve 2/1

Kipontozódott: Rossi (26. p.), illetve Fülöp B. (14. p.), Pellei F. (32. p.).

Címkék: ob1, osc, kaposvári vízilabda klub, sport