Nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat négy taszári férfi ellen a kaposvári ügyészség.

A taszári laktanya 2008. novemberétől a helyi önkormányzat tulajdonába került. Az őrzést az önkormányzat végezte. Az épületek kulcsai a bejáratnál lévő portahelyiségben voltak az ott lévő őrnél, aki aláírás ellenében adta ki, illetve vette vissza ezeket a kulcsokat.

Az elsőrendű vádlott az önkormányzat alkalmazásában munkavezetőként dolgozott, feladata volt az ingatlan karbantartása. A másodrendű vádlott közhasznú munkásként a portán kapuszolgálatot látott el. A harmadrendű vádlott önkormányzati munkásként gépkocsivezetőként dolgozott, míg a negyedrendű vádlott szintén az önkormányzat dolgozója volt.

Feladatkörüknél fogva szabadon járhattak be a laktanyába, jogosultak voltak a kulcsokat a portán felvenni. Elhatározták, hogy az épületekben lévő szerelvényeket jogtalanul eltulajdonítják, majd azokat értékesítik. Tavalyelőtt 17 ezer és 200 ezer forint közötti értékben loptak el különböző berendezési tárgyakat.

Címkék: laktanya, őr, sikkasztás, Taszár, önkormányzat, kék hírek