A hétvégén lehullott hó vastagsága Barcs térségében 35 cm, Kaposvár és Nagyatád térségében 25 cm, Marcali térségében15 cm, míg Siófok térségében 12 cm volt.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állandó kapcsolatot tartott az érintett társszervekkel, a rendőrséggel, a megyei áramszolgáltatókkal, valamint a Magyar Közút Zrt. megyei szervével. A katasztrófavédelmi kirendeltségek folyamatosan figyelemmel kísérték az eseményeket. A megyei szolgáltatók tájékoztatása alapján a szolgáltatásban nem volt fennakadás, a gáz, víz, elektromos ellátás a megyében zavartalan.

Az utakat folyamatosan takarították, így a megye területén járhatatlan útszakasz nem volt, minden települést meg lehetett közelíteni. Az intenzív hóesés miatt az M7-es autópályán és a Völgyhídon szombaton elrendelt sebességkorlátozást vasárnap reggel feloldották.

kamion


A 66-os számú úton Szentbalázs-Gödre és a 67-es számú úton Simonfa-Antalszállás közötti szakaszokon elrendelt kötelező hólánchasználatot a Közút Zrt. vasárnap megszűntette.

kémény


A katasztrófavédelem egységeit tizenhárom esetben (Babócsa, Simonfa, Kaposvár, Gödre, Siófok, Sávoly, Kadarkút, Böhönye, Marcali) végeztek műszaki mentést, mert a havas útról járművek csúsztak az árokba. A balesetek közül egy esetben sérült meg egy fő könnyebben.

Somogyváron, Nagyatádon és Somogyszentpálon a kéményben lerakodott korom miatt keletkezett tüzeket oltották el a tűzoltók.

kémény

kémény

(Fotók: Marcali HTP, Nagyatád HTP)

Címkék: közút, tűzoltók, kémény, katasztrófavédelem, somogy, kék hírek