A Zala megyei bíróság kedden hozott ítéletet a hat fős rablóbanda ügyében. Az elkövetők 16 alkalommal törtek be zalaegerszegi, siófoki és más dunántúli települések üzleteibe és nyaralóiba.

A legsúlyosabb ítéletet egy többszörösen visszaeső, tizenkét rendbeli lopással és tizenhárom rendbeli, társtettesként elkövetett lopással vádolt 41 éves férfira szabták ki. Ő hat év hat hónap fegyházat kapott. A legenyhébb büntetésre - 200 nap felfüggesztett börtönre - egy orgazdasággal vádolt 53 éves siófoki férfit ítéltek.

Az első betörésekben még ketten vettek részt. 2005 novemberében kifosztottak egy Veszprém megyei boltot és láncfűrészeket vittek el egy másik üzletből. A fosztogatások alkalmával tovább bővült az elkövetők száma. Benzinkútra, zöldségesboltba, parfümériába és kisgépmárkaboltba törtek be, válogatás nélkül. Több esetben kibontották az üzlet falát, vagy tolató autóval szakították be azt, hogy kipakolják a boltot.

A többi között Balaton-parti nyaralókba is betörtek, ahonnan pénzt, bankkártyát, fényképezőgépeket és egyéb értéktárgyakat vittek el. Két alkalommal elvitték a ház előtt parkoló autót is.

Címkék: rács mögött, banda, rabló, balaton, siófok, kék hírek