A pécsi Szemem Fénye Alapítvány adományokat gyűjt egy Somogy megyei kisfiúnak, akinek sorsáról véletlenül értesültek. Ahogy az alapítványnak az egyik közösségi portálon közzétett beszámolójából kiderül, a napokban a gyermekmentővel egy olyan egy év körüli kisfiút vittek haza, akinek nem voltak kísérői.

A gyermekklinikára pár hete eszméletlenül szállították be: karja eltörött, fogát kirúgták, agyrázkódása volt, testén több helyen hónapok óta kapott ütésnyomokat viselt, még a szeme is bevérzett. Információink szerint a gyermeket szülei bántalmazták. A felgyógyult kisfiút Ádándra, a nagyszülőkhöz vitték „haza”, akik már alig várták, hogy karjaikba vehessék a kicsit. Az egyszerű, de tiszta szobából azonban még hiányoztak a játékok, gyerekruhák; az idős nagyszülőkre vélhetően hirtelen szakadt a babagondozás terhe. Bár a kórházban az ápolók, a látogatók már összegyűjtöttek egy kisebb csomag útravalót, a pécsi Szemem Fénye Alapítvány további adományokat gyűjt, amelyhez egyre többen csatlakoznak.

A felajánlások folyamatosan érkeznek az alapítvány Rácvárosi út 37. szám alatti irodájába, mások postán küldik el a hasznosnak vélt holmikat, legyen az játék vagy babaruha.

A bántalmazással kapcsolatban szerdán letartóztatásról szóló sajtóközleményt adott ki az illetékes Tamási Rendőrkapitányság. Az elkövetéssel gyanúsított személyt az ügyészség előzetes letartóztatásba helyezte védekezésre, akaratnyilvátításra képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt. A büntető törvénykönyv erre a cselekményre egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztést rendel el.

Azt, hogy pontosan ki verte meg a kisfiút, hogy az apát, vagy az anyát gyanúsítja-e a rendőrség, azt nem közölték.

Nézze meg a nagyszülőknél készült videónkat:

Címkék: kis, verés, gyerek, Pécs, Somogy, Kaposvár, kék hírek