A kaposvári mentőállomás ügyeletesétől megtudtuk: az éjszaka folyamán javarészt alkohollal összefüggő esetekhez riasztották őket. Információnk szerint Somogyban 20 esetben kellett ittas fiatalokat elszállítania a mentőknek. Egy átlagos szilveszter éjjel 50%-kal többször hívták ki őket - számolt be az Országos Mentőszolgálat munkatársa.

A legnagyobb veszély az, ha valaki leül vagy lefekszik valahol az utcán miután ivott. Akadt olyan személy, akit azért szállítottak el a mentők, mert félő volt, hogy kihűl. Az ittas betegek többsége fiatal volt, közülük ketten 13 és 15 évesek. Az éjszaka során 1 súlyos sérültet is hoztak a mentők, ő 4-5 méteres magasságból zuhant le, súlyos koponyasérülést szenvedett és reggel megműtötték.

De nem csak az alkohol, hanem a különböző tűzijátékok is veszélyesek, amiket egyébként szombat reggel hatig lehetett használni. Bíró Gábor a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: nem érkezett bejelentés, nem kellett intézkedniük tiltott pirotechnikai eszköz használatával kapcsolatban.

 

Címkék: mentők, riasztás, kék hírek