Tavaly nyáron egy idős zimányi asszony, a sértett észrevette, hogy a két fiatal lány, egy gyermekkorú fiú és az édesanyja szatyrokban lopták a kukoricát a sértett fia által bérelt termőföldről. A nyugdíjas asszony felelősségre vonta a tolvajokat. A fiatalok ekkor szidni kezdték. A gyerek a szülei lakására szaladt, anyja a háttérbe húzódva figyelte a történteket. A lányok letették a kukoricával teli szatyrokat, majd az idős nőre támadtak. Combon rúgták, a karjánál fogva rángatták, szidalmazták.

kukorica

A közelben lakó sértett fia és lányunokája látták mindezt, és autóval a nagymama segítségére siettek. Közben az úton arra járt egy másik kocsi is, benne egy párral. A kocsit vezető férfi megállította a járművét, kiszállt, és megpróbált segíteni a bántalmazott idős asszonynak. A férfi megpróbálta eltávolítani a lányokat, rájuk szólt. Erre a dühöngő fiatalok lábon rúgták, arcon ütötték. Az autós férfi nem ütött vissza, távol akarta tartani a lányokat. Egy papuccsal is megdobták.

Közben a sértett fia is a helyszínre érkezett, a kocsijába beszállt a megvert nagymama. A fiú csitítani igyekezett a bakfisokat, de rátámadtak: megütötték, leköpték, a pólóját a nyakánál elszakították, megkarmolták az arcát. Ezalatt a hazaszaladt gyerek értesítette a lányok rokonságát, három férfi és egy nő, majd újabb rokonok érkeztek helyszínre. A segíteni akaró autós férfira támadtak, ütötték, rúgták, egy kővel megdobták. Egy férfi ököllel az arcába vágott, a szája vérezni kezdett. Hátrálni kezdett a megvert idős asszony háza felé. A támadók közül többen az autós élettársa felé fordultak. Erre a járművezető megindult volna hozzá, de az élettársa azt jelezte, menjen be a házba.

Ezután a nőt lenyomták a földre, pofon vágták, a hajánál az árok felé húzták. Kitéptek egy darabot a hajából, majd az árokba lökték. Ezután mintegy húszan a rokonok közül, köztük a vádlottak is, az idős asszony házához mentek. A sértett fiát egy fapapuccsal mellkason dobták, ismét ököllel ütötték. Ekkor a helyszínre érkezett a polgármester is, de nem tudta lecsillapítani a tömeget. Fenyegetőztek, köveket gyűjtöttek, hogy a sértettek autóit megdobálják. Csak a hamarosan lezúduló eső hatására mentek haza. Később a kaposvári rendőrök is megérkeztek, a vádlottakkal szemben intézkedtek.

Az idős asszony 8 napon belül gyógyuló combzúzódást szenvedett, az autós férfi könnyű arcsérülést. Neki azonban egy ütéstől elmozdult a fogaiba épített híd, ezt később több mint 400 ezer forintért hozta helyre a fogorvos. A sértettek az őket ért bántalmazások miatt nem terjesztettek be magánindítványt.

A történtek miatt garázdasággal vádol az ügyészség egy 15 és egy 16 éves zimányi lányt, egy 32 éves és egy 41 éves zimányi nőt, valamint egy 30 éves zimányi férfit. Az ügy tárgyalása kedden kezdődött a Kaposvári Városi Bíróságon. Az ítélethozatalt februárra napolták el, rendőr tanúkat is meg akar még hallgatni a bírónő.  

Címkék: kukorcalopás, Zimány, kék hírek