A kaposvári újoncok közül Hamlin Dorothy és Stadler Bence is felállhatott a dobogó harmadik fokára a 200 méteres uszonyos gyorsúszó szám eredményhirdetésekor.

Az első versenynapon Hamlin Dorothy, Stadler Bence és Fazekas András is a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban indult, és Dorothy a döntőben a 6. helyet csípte el, Bence (11.) és András(16.) nem került döntőbe. Semostyán Róbert pedig a 400 méteres felszíni úszásban elért 16. hellyel mutatkozott be.

A második versenynapon aztán Semostyán Róbert 1500 méteren a 6.helyet szerezte meg nagyszerű versenyzéssel. Ezután jött a java: Hamlin Dorothy a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban bronzéremig jutott, majd a rá következő futamban, ugyanezen a távon Stadler Bence megismételte ezt a kiváló teljesítményt, és szintén felállhatott a dobogó harmadik fokára. Fazekas András ugyanitt az 5. helyen zárt.

A siker értékét tovább növeli, hogy mindegyik kaposvári versenyző fiatalabb a korosztálynál, Dorothy és Róbert két évvel, Bence és András pedig egy évvel. Ennek tükrében még fényesebbek az eredmények és a fantasztikus egyéni csúcsok.

A válogatott fiatalokat Kovács László mesteredző és Hajdu Sándor edző készítette fel.

Címkék: uszonyosúszás, adorján, junior, világbajnokság, Kaposvár, sport