A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata annak tudatában kezdte a mérkőzést, hogy délután kieshet az NB I-ből. Ezzel együtt remekül kezdett a NEKA - a 13. percben háromgólos előnyben volt -, amely fennállása során először jutott a négy közé a Magyar Kupában. A bajnoki döntős Szeged egy 4-0-s sorozattal fordított, a szünetben pedig 17-15-ös előnyben volt.


Fotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag KornéliaFotó: Harag Kornélia
Fotó: Harag Kornélia
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A második félidő elején létszámfölényes akciókkal próbálkozott a NEKA, de a támadásban elkövetett hibákat könnyű gólokkal büntette az ellenfél, amely négy perc alatt négy találattal növelte a különbséget. Egyáltalán nem volt kemény vagy sportszerűtlen a találkozó, mégis kiállítások és játékvezetői videózások tették szakadozottá a játékot. Az akadémisták felzárkóztak 33-31-re, a csongrádiak azonban egy újabb 4-0-s sorozattal eldöntötték a meccset.

A győztes csapatban Mario Sostaric mind a nyolc lövését gólra váltotta, és bár tíz és fél perccel a vége előtt piros lapot kapott, ő volt a mezőny legeredményesebb játékosa. Csapattársai közül Bodó Richárd és Sebastian Frimmel öt-öt alkalommal talált be, ahogyan a túloldalon Ludmán Marcell és Sztraka Dániel is.

A Szeged és a NEKA bajnoki meccsét december elején Balatonbogláron 39-30-ra, április végén házigazdaként 47-31-re nyerték meg a csongrádiak, vagyis a három közül ez volt a legszorosabb találkozó.

OTP Bank-Pick Szeged - HSA-NEKA 39-33 (17-15)

Lövések/gólok: 54/39, illetve 47/33

Gólok hétméteresből: 4/2, illetve 6/4

Kiállítások: 6, illetve 8 perc

Címkék: neka, szeged, magyar kupa, kézilabda, sport