A Városi Sportcsarnokban látta vendégül Szlovénia korosztályos válogatottját a magyar junior röplabda válogatott. Zarka Péter együttese az egyhónapos kaposvári összetartást befejéseként mérkőzött meg Szlovénia legjobbjaival. A mérkőzés eleje a kaposvári játékosok sorát felvonultató magyaroknak sikerült jobban.

- Az első szettben mi nem hibáztunk, ezzel tudtunk nyerni. Most nálunk egy hullámvölgy alakult ki, úgy látom, és szerintem, ha a csapat ebből ki tud lépni, akkor győzedelmeskedhetünk - mondta Batári Csaba.

Sajnos ez viszont nem jött össze a fiúknak. A második és a harmadik szettet is magabiztosan húzta be a vendég együttes. A negyedik szett kiélezett csatát hozott, ám ott is szomszédaink bizonyultak jobbnak 29-27 arányban, így összesítésben 3-1-re megnyerték a mieink elleni összecsapást. A vereségtől függetlenül szakmailag sokat lépett előre a magyar együttes.

- Itt már kialakul egy ilyen kis összkép, többféle formációt is össze tud állítani az edző, hogy hogyan kezdjünk, hogyan játszunk a pályán. Úgy gondolom, hogy ez azért segít az előrejutásban - válaszolta Keen Cameron.

A magyar fiúk
A magyar fiúk

Kaposvár négy héten át látta vendégül a junior röplabda válogatottat, kiknek elsődleges céljuk egy összeszokott csapat kialakítása volt.

- Azért többé, kevésbé sikerült összerázódnunk, bár volt egy-két hiányzó, egy-két sérült, úgyhogy azért kicsit nehézkes volt, de úgy gondolom, hogy megvolt a hatása ennek a kis összetartásnak - tette hozzá Keen Cameron.

A fiúk már most a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkre gyúrtak, és a továbbiakban is lesz részük hasonló edzőtáborozásokban. A tervek szerint a csapat az iskolai szünidőkben is együtt készül fel a közeledő kontinensviadal kvalifikációjára.

Címkék: Szlovénia, junior, válogatott, sport, röplabda