A 18 esztendős sportoló minden eddigi várakozást felülmúlt teljesítményével, és a szombaton kezdődő második fordulóban akár meg is őrizheti pozícióját.

A 16 fős mezőny tagjai a csütörtöki kötelező gyakorlat után pénteken már a zenés produkciókat is bemutatták. A remek hangulatú viadalon látványos kűröket láthatott a népes közönség, és a várakozásoknak megfelelően a németek és az osztrákok biztosították a helyüket az élmezőnyben.

A nap meglepetését azonban egy kaposvári fiú szolgáltatta. A 18 esztendős Bence Balázs az idén már két nemzetközi versenyt is megnyert, és az Európa-bajnokságra is remek formában érkezett. Olasz lovával a harmadik helyen zárta a kötelező programot, péntek délután pedig szenzációsan teljesített a pályán. A nagyszerű gyakorlat a bírók pontszámai alapján első helyet ért, és Villányi Krisztina tanítványa összetettben is az élre került.

A kaposváriak két fiatal lovastornásza, Tóth Ákos és Somogyi Miklós a tapasztalatszerzés jegyében próbált szerencsét a kontinens-vetélkedőn, és Tóth a 15., Somogyi pedig a 16. helyen zárta az első két napot.

A második fordulóban már csak a legjobb 15 fiú mutatja be újra a gyakorlatait. a kötelező szombaton 13.30 órakor, a kűr pedig vasárnap 13.30 órakor kezdődik, és az eddig látottak alapján Bence Balázsnak esélye van arra, hogy a dobogón fejezze be az év fő versenyét.

Címkék: pannon, bence, lovasakadémia, sport