Az NB I-es pontvadászat 26. fordulójában egyszerre lépett pályára a két klub 19 és 17 éves korosztálya. A Cseri úti centerpályán az idősebbek csaptak össze egymással, a műfüvön pedig az U17-es rangadó ígért izgalmakat. A 19 esztendősök együttese nem hagyott kétséget afelől, hogy ezen a napon egyértelműen jobb a vendégeknél: a 21. percben Kolumbán Kristóf, tizenöt perccel később pedig Csáki Richárd köszönt be, így a szünetben már 2-0-ra vezetett a házigazda. A kaposváriak a 93. percben, Vaszilkó Dániel góljával adták meg a kegyelemdöfést a pécsieknek, és elkönyvelhették az örömteli győzelmet.


- Természetesen hazudnék, ha azt mondanám, hogy pécsiként nincs ennek presztizsértéke. De nem én vagyok a fontos, hanem a csapat. Tavaly elkezdtünk egy munkát egy éve, kialakult egy olyan keret, amely vevő a munkára, vevők a sikerre. Úgy érzem, az elmúlt négy fordulóban egységes csapatjátékot nyújtottunk - mondja Palaczky János edző, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-től.
- Egész héten nagyon keményen készültünk erre a mérkőzésre. Megfigyeltük a Pécs játéákát, és ezt tudtuk is hatástalanítani a mérkőzésen - mondja Szenászna Norbert a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-től.


A Bene akadémia fiataljai duplán örülhettek a lefújás után.


- Eredménykényszer van. Jelen pillantban ott tartunk, hogy szereztünk annyi pontot, ami a további NB I-es tagságunkhoz szülséges. De én nem nézek hátra, ezt mondtam a srácoknak is, hogy nem foglalkozunk a mögöttünk lévőkkel, megpróbálunk minél előrébb végezni -
Palaczky János edző tehát bízik az eredményes hajrában, a fiúk sorrendben a Debrecen, a Vasas, a Nyíregyháza és a Ferencváros ellen lépnek majd pályára.





Címkék: Akadémia, Bene, labdarúgó, mérkőzés, sport