Ünnepel a honi díjugrató szakág az előttünk álló hétvégén: pontosan negyed évszázaddal ezelőtt rendezték meg először a somogyi megyeszékhelyen a Mesterek Tornáját. A honi lovassport hagyományos évadnyitójának számító rendezvény napjainkban egyben a fedett pályás szezon utolsó erőpróbája is. A szervezőktől kapott tájékoztatás szerint idén is igazán népes mezőny várható, a magyar élvonal tagjain kívül jó nevű szlovák, cseh, szerb és román lovasok is szerencsét próbálnak Kaposváron.

A somogyi színek képviseletében négy párost láthat majd a közönség. A rendező Lovas Akadémia SC Kaposvár színeiben a tavalyi országos bajnokság bronzérmese, Szabó Anita, valamint Eszes Ferenc, a Zselic-Farm Kft. képviseletében pedig ifjabb Kövy András és Matyi Bianka nevezett a küzdelmekre.

Az indulók számának köszönhetőenreggeltől estig egymást érik majd a versenyszámok. A felnőttek a megszokottak szerint küzdenek: a bronz kör, az ezüst  kör és az arany kör indulóira pénteken az elődöntő, szombaton a középdöntő, vasárnap pedig a döntő vár. A finálé, amely egyben a Turi József emlékverseny, a tervek szerint vasárnap 15 órakor kezdődik majd. Az utánpótlás korosztály szereplői minden nap négy-négy számban bizonyíthatják tehetségüket és felkészültségüket, ugyancsak nemzetközi szinten. A belépés ezúttal is ingyenes.


Egy évvel ezelőtt a szlovák válogatott Marián Stangel és Magic Boy nevű lovának győzelmével ért véget a Mesterek Tornája Nagydíj-döntője. A finálé első helyéért négy nemzet 25 lovasa szállt harcba, és a legjobb magyar helyezést Tóth László érte el, aki második lett Isti nyergében.

A tervezett program

Március 22., péntek
9.00 Öt éves lovak versenye I.
10.30 Hat éves lovak versenye I.
12.00 Hét éves lovak versenye I:
13.00 Junior kategória versenyszám I.
15.00 Bronz Kör elődöntő
17.00 Ezüst Kör elődöntő
19.00 Arany Kör elődöntő

Március 23., szombat
9.00 Öt éves lovak versenye II.
10.30 Hat éves lovak versenye II.
12.00 Hét éves lovak versenye II.
13.00 Junior kategória versenyszám II.
15.00 Bronz Kör középdöntő
17.00 Ezüst Kör középdöntő
19.00 Arany Kör középdöntő

Március 24. vasárnap
9.00 Öt éves lovak versenye III.
10.30 Hat éves lovak versenye III.
12.00 Hét éves lovak versenye III.
9.00 Junior kategória versenyszám III.
15.00 Arany Kör döntő
19.00 Ezüst Kör döntő
19.00 Bronz Kör döntő

Címkék: tornája, mesterek, somogy, sport, kaposvár