A kaposváriak az Újpestet látták vendégül, és a nagyobbak mérkőzésén nem sok hiányzott a sikerhez.

A Puskás Akadémia elleni kétgólos vereség után újabb hazai mérkőzés várt a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 19 és 17 éves korosztályára. A kaposváriak az Újpestet látták vendégül a Cseri úti műfüves pályán. A fehér mezes hazaiak már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést Hadaró góljával, ezt követően nagy küzdelem bontakozott ki a gyepen.  

A somogyiak jól állták a sarat - egészen a 91. percig, amikor ezzel a góllal kiegyenlítettek a mezőny második feléhez tartozó lilák. A találkozó így 1-1-es döntetlennel ért véget. A kaposváriak 15 pontjukkal a 11. helyről várják a folytatást.

- A játék nyilvánvalóan hagyott kívánnivalót maga után, de minden csapat úgy játszik, amennyire engedik. Ma szervezett csapatjátékot nyújtottunk, ami a védekezésre korlátozódott. Sajnálom, hogy a végén egy koncentrálási hiba miatt egyenlített az ellenfél. Szükségünk lett volna a három pontra, csalódott vagyok a végeredményt illetően - értékelt a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19, Kaposvár edzője, Palaczky János.

- Küzdöttünk a pontért szó szerint. Kevés futball volt ebben, a lapos ék-játék lenne a  játékunk, nem az ívelgetés a semmibe. Azért talán mi irányítottunk, a pont megérdemelt, de nem örülünk neki, mert ugyan értékes az idegenbeli pont, de ez a mi csapatunk nyolcadik döntetlenje már... Összességében tehát nem vagyunk elégedettek. - árulta el az Újpest U19 edzője, Mundi Viktor.

A Bene akadémia 17 évesei 5-0-ra kaptak ki a liláktól, és a többi korosztályban sem termett túl sok babér. A 15 évesek 7-0-ra, a 13 évesek pedig 11-1-re kaptak ki Pécsen. Az U18 viszont értékes, 2-1-es győzelmet aratott Újpesten.

Címkék: bene, ferenc, akadémia, labdarúgás, foci, kaposvár, sport