Órákon át dolgoztak azért a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia szakemberei, hogy játékra alkalmassá tegyék a Cseri úti műfüves pályát. Az erőfeszítéseket siker koronázta, így az U17-es együttes pályára léphetett a Puskás Akadémia ellen. A fiúkat az egykori Rákóczi-kedvenc, Deákvári Antal készítette fel, aki Szabó Zsolt helyét vette át a kispadon.

- A szakmai igazgató Botos Antal az edzések nagy részében irányított, segített, köszönöm neki. A csapat felkészülése a vártnál jobban sikerült. Szerettük volna a gyerekeket egy sikeresebb tavaszba beleedzeni. Nagyon remélem, ha nem is a mai mérkőzésen, de ezt látni fogjuk - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár U17 edzője, Deákvári Antal.

A felkészülési időszak tapasztalati alapján az lehet a cél, hogy a csapat minél többet tegyen hozzá az ősszel megszerzett négy ponthoz.

- A csapatnak támadni kell. Aki védekezik, alul fog maradni, ezt a filozófiát kell magunkévá tenni. A másodosztályú csapatok ellen értünk el sikereket. Azt tudják, hogy csak az képes előrelépni, aki bátran, teljes erőbedobással küzd, hajt Ezt kérjük tőlük, és talán meg is tudjuk követelni - tette hozzá az edző.

A piros mezes vendégek ezzel a góllal szereztek vezetést, és végül 2-0-s győzelmet arattak. A három pont sorsa csak a 89. percben dőlt el. A 19 évesek ugyancsak két góllal kaptak ki a felcsútiaktól.

A kaposvári szakmai stáb az egykori NB I-es kapussal, Tóth Józseffel bővült a téli szünetben. A Honvéd és a ZTE korábbi hálóőre a 14-19 éves korosztályok kapusaival foglalkozik, emellett keresi a megye tehetségeit is. Munkájában a Rákóczi kapusedzője, Házi László is segíti.

- Az ő rutinja és tapasztalata példaértékű. Lacival és Fekete Gyulával az a feladatunk, hogy minél több jó képességű kapust neveljünk ki, és att gondolom, hogy ez sikerülni is fog - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia kapusedzője, Tóth József.

A Bene akadémia többi korosztálya az előttünk álló hétvégén kezdi meg tavaszi szereplését, a remények szerint az őszi szezonhoz képest több sikerrel.

Címkék: ferenc, bene, akadémia, foci, labdarúgás, sport, kaposvár