Tizenhat mérkőzés után nyolc győzelem és nyolc vereség a kaposvári röplabdás lányok mérlege az új évadban. A nyári szünetben átalakult társaság két bravúros sikert is elkönyvelhetett az Újpest és a Miskolc ellen, az évzáró összecsapás viszont nem sikerült túl jól. A Palota elleni hazai vereséggel nehéz helyzetbe került a társaság, de még mindig van esély arra, hogy bejusson a felsőházi rájátszásba.

"Az alapszakasz során voltak olyan meccsek, amiket hozni kellett volna, de nem hoztuk, voltak viszont olyan mérkőzések is, amelyeken előzetesen nem sok esélyt adtunk magunknak, mégis nyerni tudtunk" - fogalmazott a csapat fiatal vezetőedzője, Pálfy Marianna. "A jelenleg elfoglalt hetedik hely nagyon jónak tűnik. A karácsonyi időszakban is dolgoztunk, január másodikán már újból edzettünk, és a legutóbbi hétvégén is volt két tréningünk. Még öt mérkőzés vár ránk az alapszakaszban, és ha odafigyelünk, megoldható a célok teljesítése. Ahhoz, hogy ez sikerüljünk, minden edzésen koncentrálni kell. A végjáték mindig is izgalmas szokott lenni, tavaly is csak az utolsó összecsapáson dőlt el a helyezések sorsa."

A Diamant együttesére a hétvégén rögtön dupla forduló vár: pénteken a bajnoki címvédő Vasas otthonában vendégszerepel, vasárnap 16 órától pedig az Újpesttel játszik hazai rangadót a városi sportcsarnokban.

Az alapszakasz további programja:

2013.01.11. 18:00 Vasas Óbuda - 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem           
2013.01.13. 16:00 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem - BSE         
2013.01.20. 17:00 Békéscsabai RSE - 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 2013.01.27. 16:00 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem - UTE Budapest       
2013.02.02. 17:00 Albrecht Miskolci VSC - 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem

Címkék: edz, alapszakasz, forduló, Diamant, röplabda, sport