A labdarúgás, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong összesen 710 millió forinthoz juthat majd az előttünk álló időszakban. Az egyesületek ezt a pénzt egyebek mellett utánpótlás-nevelésre és létesítmény-fejlesztésre használhatják fel. Az idei TAO-s sportpályázatok ügye is terítékre került a kaposvári sportbizottság soros ülésén.

- Ezek a pályázati pénzek jó helyre kerülnek, illetve Kaposvár sportját fogják szolgálni - A kaposvári sportbizottság elnöke így foglalta össze a TAO-s sportpályázatok jelentőségét. Dér Tamás elmondta: ha minden a tervek szerint alakul, akkor a tavalyi 350 millió forinttal szemben az idén már 710 millió forintot kap majd az a 11 helyi egyesület, amely beadta pályázatát.

- A társaságiadó pénzeket utánpótlásra lehet fordítani. Itt az edzői bérek, amelyek rendesen fejlődtek, illetve nagyon fontos Kaposvár életében, hogy sportlétesítmények épültek. Futballpálya épült, a kosárlabdapályák fejlesztésére is tudunk pénzt költeni. Az új TAO-pályázatok körébe pedig belekerül a kaposvári 50 méteres uszoda befedése is. - mondta Dér Tamás.

A legjelentősebb támogatásban, 375 millió forintban a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia részesül, amely a működés mellett újabb jelentős pályaépítési beruházást tervez.

A vízilabdaklub első körben az 50 méteres uszoda befedésének terveire szeretne pénzt fordítani az elnyert összegből. A remények szerint azok a sportágak sem kerülnek bajba, amelyek kimaradtak a TAO-körből.

- Mostani tudásom szerint a TAO rendszere nem bővül. Viszont az a 11 sportág, amelyik sikeres, közel 10 milliárd forintot kap majd az elkövetkező évben - mondta Dér Tamás.

A városi sportbizottság soros ülésén a kaposvári ritmikus gimnasztika helyzete is terítékre került. A megyeszékhelyen három egyesület foglalkozik ezzel a sportággal. A Crystal SC hagyományosan Kaposvár legeredményesebb rsg-egyesülete.

- Teljesen meg vagyok elégedve a hellyel, ahol vagyunk. Budapestről hozzánk jár le az ország egyik legjobb egyesülete edzeni, meg vannak elégedve, és mi is - mondta a Crystal SC Kaposvár vezetőedzője, Békési Zsanett.

A Kaposvári RGSE elsősorban az amatőr, hobbiszerűen sportoló gyerekekkel foglalkozik, a Lovas Akadémia SC szakosztálya pedig elsősorban a nagyatádiakra épít.

- Mi ott edzünk nagy részt, amikor a két gyermekem született, akkor kaptam lehetőséget a felkészülésre a Kaposvári Egyetem termeiben. Ezen kívül nincs lehetőségünk itt edzeni. Ez az egy dolog, ami kérdést vagy kérést vethet fel, az eredmények önmagukért beszélnek. - mondta a Lovas Akadémia SC vezetőedzője, Lovas Akadémia SC Kaposvár.

A kaposvári lányok hosszú évek óta hozzák a szép eredményeket, az országos bajnokságokon és a diákolimpiákon rendre az élmezőnyben végeznek.

Címkék: dér tamás, forint, millió, labdarúgás, sport