Lejátszotta első mérkőzéseit az Országos Gyermek Bajnokság 2012/2013-as szezonjában az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia leány A-csapata. Mészáros Péter tanítványai a Munkácsy gimnáziumban a Gödöllő ellen kezdték meg szereplésüket.

- Ez az OGYB-nek az első fordulója, lesz még második, és utána tovább lehet jutni. Azt várom a lányoktól, szeptember óta dolgozunk együtt, hogy legalább amit csinálgatunk, azt vissza is lássa az ember. Nagyon pontos játék, nem láttuk még a Gödöllőt se játszani, Szolnokot se. Egyáltalán a mi játékunk legyen rendben, aztán utána majd meglátjuk - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia edzője, Mészáros Péter.

- A Kaposvár igen jó csapat, évek óta. A hazai pályát is élvezi ezzel a kis teremmel, de hát alkalmazkodni kell, úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés lehet a döntő, mondom ezt úgy, hogy a Szolnokot annyira nem ismerem - mondta a TEVA-Gödöllő edzője, Horváth Kristóf.

A házigazda kaposváriak remekül kezdtek a Gödöllő ellen, az első játszmában már 5:0-ra is vezettek. A folytatásban azonban felzárkóztak a vendégek, és 25:22-re megnyerték a szettet. A második, majd a harmadik játszma is szoros küzdelmet, és  gödöllői sikert hozott. A somogyi lányok ezután a Szolnoki Sportiskolával is megmérkőztek ezen a napon, és jó játékkal 3:1 arányú sikert arattak, így egy győzelemmel és egy vereséggel a második helyről várhatják a további küzdelmeket.

Címkék: ogyb, szolnok, junior, röplabda, iskola, sport