A Közutasok KTK első hazai győzelmére készült a Budapesti Erőmű ellen a teke Szuperliga 2012/2013-as szezonjában. A somogyiak négy vereség után Kazincbarcikán nyertek először a bajnokságban, és az ottani jó teljesítményüket szerették volna megismételni a Közút csarnokban is. A mérkőzés első részében egy kaposvári és egy vendég sikert sikert láthatott a közönség. Rapatyi Richárd 12 fával alulmaradt ellenfelével szemben, Földesi Zsolt viszont magabiztosan, 35 egységgel nyert, így az első sor után 1:1 volt az állás.

- A mérkőzés előtt aláírtam volna ezt az eredményt, viszont így utólag azt mondom, hogy lehetetett volna egy 10-20 fával több is. Elégedett vagyok a játékommal. Elég szoros a mérkőzés. Ez egy alsóházi rangadó, bízom benne, hogy sikerül a győzelem, de elég nehéz lesz - mondta a Közutasok KTK tekése, Földesi Zsolt.

- Véleményem szerint az esélyeknek megfelelően döntetlen, de hát így is vártuk, így számoltuk. Nehéz lesz, nehéz lesz, mert mind a két csapat körülbelül egyforma erőt képvisel - mondta a Bp. Erőmű szakosztályvezetője, Deme Lajos.

A második etapban sem tudtak meglépni a kaposváriak ellenfelüktől: ifjabb Horváth 33 fával győzött, viszont Kálny kikapott, így 2:2-ről folytatódott a mérkőzés. Az utolsó sorban Sághy és Pintér viszont már nem adott esélyt a vendégeknek. Előbbi 22, utóbbi 62 fával verte budapesti ellenfelét. A Közutasok KTK így magabiztosan 6:2 arányban, 110 fával diadalmaskodott. A siker értékét növeli, hogy a kaposváriak győzelmükkel feljöttek a hetedik helyre, épp a fővárosiakat megelőzve. A somogyiak ifjúsági alakulata is jól teljesített az Erőmű ellen, hisz mindkét játékosuk megnyerte a párharcát, ezzel pedig 4:0 arányú hazai siker született. Jövő héten újra döntögethetik a bábukat a Közutasok, akik az újonc Győr vendégei lesznek a 7. fordulóban.

Címkék: Közutasok KTK, bajnoki, hazai, mérkőzés, Kaposvár, sport