sport

A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet 2012-ben a Veszprém megyei Ábrahámhegy érdemelte ki.

mozdulj balaton


A reggeli hűvös, szeles  kezdés után sokat javultak az időjárási körülmények, a Lido-strand pályáin pedig egymást érték az izgalmas mérkőzések. A legnépesebb mezőny a strandröplabdatornára gyűlt össze, ahol a döntőt végül két balatonfüredi páros játszotta egymással. Két aranyérem került Somogyba: a streetballcsaták végén a rutinos játékosokkal felálló siófokiak örülhettek, labdarúgásban pedig az egykori NB I-es futballistát, Kolovics Zoltánt is a soraiban tudó balatonlellei alakulat örülhetett a sikernek.

mozdulj balaton

Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése idén Ábrahámhegy lett Balatonedericset és Balatonfenyvest megelőzve. Az ünnepélyes eredményhirdetés során az érmeket és a további díjakat a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Monspart Sarolta, a házigazda Vonyarcvashegy polgármestere, Péter  Károly és a Mozdulj Balaton 2012 programsorozat igazgatója, Bartsch János adta át.



mozdulj balaton

Az eredmények. Streetball (8 csapat): 1. Siófok, 2. Ábrahámhegy, 3. Balatonfenyves. Kispályás labdarúgás (14 csapat): 1. Balatonlelle, 2. Balatonederics, 3. Szigliget. Strandröplabda  (22 páros): 1. Balatonfüred, Kisfaludy strand, 2. Balatonfüred, Esterházy strand, 3. Ábrahámhegy.
Összesített végeredmény: 1. Ábrahámhegy, 2. Balatonederics, 3. Balatonfenyves.

Címkék: átadták, mozdulj, somogyi, település, Balaton, sport