Lendületben a kaposvári dzsúdó: ezek a fiatalok tavaly az országos egyesületi rangsorban elért 11. helyükkel olyan eredményt értek el, mint korábban soha, és erre az évre is összejött egy nagy bravúr.

- Nem volt még olyan sem, ami az idén megtörtént: három ifista és egy junior korú kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra. Eddig három volt a rekord - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, Böröcz Zsolt.

A 15 esztendős Kárpáti Emese őrzi remek formáját: az elmúlt hónapokban több rangos viadalon is nagyszerűen teljesített.

- Az első évem a nemzetközi mezőnyben ez volt. Jól sikerült, mert négy Európa Kupából hármat érmmel zártam. A teplicei volt a legfényesebb, csak a rutintalanságom miatt kaptam ki a döntőben. Jelenleg az európai ranglista hatodik helyén állok, ez a sorsolásnál segíytséget jelent, remélem, jól fog sikerülni - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Kárpáti Emese.

A 16 éves Tóth Krisztián ugyancsak kivívta az Európa-bajnoki részvétel jogát.

- Megnéztem a versenyeket, ha nem is voltam ott. Volt közvetítés, megnéztem, miket csinálnak, nagyjából tudom, mire lehet számítani. Egy-öt hely jó lenne, azt szeretném - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Tóth Krisztián.

A csapat meglepetésembere a 16 éves Buzsáki Bálint lehet.

- Újoncként nem tudom, mire lehet számítani. Voltam már Európa Kupákon, de még nem sikerült komolyabb eredményt elérnem - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Buzsáki Bálint.

A sportiskola edzői abban bíznak, hogy az elvégzett munka ezúttal is meghozza majd a sikereket.

- Bizakodunk abban, hogy a legjobb nyolc közé be fog jutni, és értékes pontszerző hellyel gazdagodunk Emese révén. Krisztián tehetséges srác, de egy makacs vállsérülés zavarja a munkáját. Nála is van remény a pontszerző helyezésre - tette hozzá Böröcz Zsolt.

Az év egyik legfontosabb versenyét a hétvégén rendezik Montenegróban.

Címkék: Buzsáki Bálint, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, junior, cselgáncs