A jövő futballistáit és edzőiket a hagyományokhoz híven az Eötvös Loránd Középiskola aulájában köszöntötték.

Megtelt az aula a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia korosztályos csapatainak hagyományos évzáró ünnepségére.


Az NB I-es felnőtt csapat vezetőedzője, Sisa Tibor szerint ezek a fiatalok lelkesek és tehetségesek, és a jövőben nekik kell majd a Rákóczit hozzásegíteni a sikerekhez. Horváth Miklós egyesületi elnök kiemelte: minden fiatal labdarúgó a Rákóczi-család tagja, és napjainkban fontos, hogy mindenki tartozzon valahová.


A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia egyesületi elnöke, Horváth Miklós azt mondja: emlékszik, amikor elkezdte itt a feladatot, akkor nem nyolc, hanem csak négy csapat volt. Most pedig az NB III-as csapatot is ideszámítva, hozzávéve az alsóbb korosztályokat, már majdnem 15 csapatuk van, ami fantasztikus létszám.


A köszöntők után a Rákóczi felnőtt csapatának saját nevelésű tagjai adtak át díjakat a korosztályos együttesek legjobbjainak. A 22 gólos U19-es támadó, Horváth Árpád különdíjat is kapott.
- A csapat örülök, hogy első helyen szerzett esélyt, szeretnénk visszajutni az NB I-be, mert a tavasszal rosszul zártunk. Én szeretném megnyerni a gólkirályi címet, és remélem, sikerülni is fog - mondja a Kaposvári Rákóczi BFLA U19 játékosa, Horváth Árpád.


A kapusok közül a 15 esztendős Borsi Bencét díjazták.
- Elégedett vagyok persze. Ez a mostani ősz jobban sikerült, mint a tavasz. Sikerült a válogatott mezt magamra húznom, de sajnos egy ujjtöréssel kellett hat hetet elbírnom - tett hozzá a Kaposvári Rákóczi BFLA U15 játékosa, Borsi Bence.


Az év edzőjének Házi Lászlót választották meg, és további különdíjak is gazdára találtak.



Címkék: Bene Ferenc, utánpótlás, Rákóczi, válogatott, labdarúgás, sport