A bajnokesélyesek magabiztos győzelemmel mutatkoztak be, a Henger - Tamási derbi sorsa viszont csak a hosszabbításban dőlt el.

Csakúgy, mint az elmúlt évben: egy csoportban 11 csapat kezdte meg küzdelmeit a megyei férfi kosárlabda-bajnoskágban. A nyitó forduló egyik rangadóját a nagy múltú Henger és az újonc Tamási együttese játszotta.

A tolnai együttes több tagja nem először lépett pályára somogyi mérkőzésen.

"Most vagyunk itt először. A korábbi NB II-es múltunk után volt egy kis kihagyás. Sajnos Tolnában nincs, így a somogyi bajnokságba jövünk, és ide minket nagy szeretettel befogadtak" - mondta a Tamási Kosárlabda Egyesület játékosa, Csizmadia Richárd.

A Henger játékosai az esélytelenk nyugalmával készültek, az ellenfél viszont éles meccsre számított.

A két csapat találkozója izgalmasan alakult. A Tamási már zsebben érezhette a győzelmet, de a Henger döntetlenre mentette az állást, így következett a hosszabbítás. Itt már a nagyot küzdő kaposváriak voltak a jobbak, akik végül hét ponttal nyertek.

A nyitó fordulóban a bajnok Tüskevár több mint ötven ponttal nyert a Volga ellen, a bajnokesélyes Mágusok pedig 97 pontot dobott és mindössze 19-et kapott a sportiskolások elleni mérkőzésen. Az idei bronzérmes Meló-Diák két ponttal kapott ki az újonc Zrínyitől, a Somogyjád viszont hazai környezetben simán verte első ellenfelét. A második forduló mérkőzéseit szombaton 9 órától játsszák a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: tüskevár, rajt, somogy, kosárlabda, kaposvár, sport