A kaposváriak július közepén álltak munkába, és a hétvégén, a hazai rendezésű Tamás József emlékversenyen mutatták meg, hol tartanak a felkészülésben.

Nagyon meggyengültünk, ez az igazság. Öten hagytak el bennünket, három meghatározó játékos. Egyetlen célunk van, megpróbálunk ezzel a fiatal csapattal bennmaradni - mondja a Közutasok Kaposvári TK elnöke, Illyés András.

Az idei bronzérem után tehát szerényebb célokat fogalmazott meg a klubvezetés. A hírek szerint a BKV Előre, az Ózd és a Szombathely is gyengült a nyáron, így nagy csata lesz a bennmaradásért az új évadban. A kaposváriak sokat várnak fiatal tehetségeiktől. A 17 éves Nagy Gergő azért dolgozik az edzéseken, hogy bekerüljön majd a felnőtt csapatba is.

160 gurítás volt edzéseken, tarolás, telik voltak, állásokra kellett edzeni, így ment a felkészülés - mondja Gergő.

Azt is nézik, hogyan játszik az ifista, aki így kerülhet a felnőtt csapatba, és azt is nézik, mennyire jól dob - teszi hozzá a fiatal játékos.

kozut_teke

A csapat egyik új szerzeménye a 18 esztendős Ábrahám Norbert.

Dombóvárról jöttem ide Kaposvárra. Egy felkérést kaptam, hogy eljöhetek ide dobni az ifjúságiakhoz. Ennyi volt végülis - mondja a Közutasok KT új játékosa Ábrahám Norbert.

Amíg a játékosok a pályán teszik a dolgukat, addig az egyesület vezetői sem tétlenkednek.

Kevesebb pénz áll rendelkezésünkre, mint tavaly. Ráadásul a gurító rész javításra szorult a pályán, jelentős összeget kellett ráfordítani, mert tavaly a szeged panaszt tett ellenünk, és lejöttek ellenőrizni. Most aztán tényleg szuper a pálya - teszi hozzá Illyés.

A Közutasok legénységében a múlt heti tornán a fiatalok teljesítettek jól, a rutinosabb tekézők a bajnokságra élesítik a formát. A pontvadászat szeptember első hétvégéjén rajtol, a kaposváriak a szombathelyieket fogadják a Szántó utcai csarnokban.

Címkék: közutasok ktk, igazolások, gurítás, teke, kaposvár, sport