A Cseri úti műfüves pályán két csoportban játszott körmeccseket a Kaposvölgye, a Rákóczi, a Siófok, a Szekszárd, a Pécs és a Zalaegerszeg csapata. A hagyományteremtő tornán az U14-es korosztály mérethette meg magát, és a csoportküzdelmek után jöhettek a helyosztók. Összességében színvonalas, hajtós meccseket vívtak a csapatok. Végül az utolsó helyen a Siófok zárt, előtte végzett a Zalaegerszeg, negyedik pedig a Szekszárd lett. A dobogó alsó fokára a Kaposvölgye ért oda, a fináléban pedig 1-1-es döntetlen után büntetőkkel győzött a Rákóczi 4-2 arányban.

- Az volt a tervem, hogy olyan csapatokat hívok meg, akik mind a kiemelt bajnokságban, mind a másodosztályban meghatározóak, köszönet Prukner Gábornak a segítségért, így lett belőle valóban színvonalas sportnap - mondta Gáspár András az U14-es csapat edzője.

A hasonló jellegű tornákon mindig felbukkan egy-egy tehetség, természetesen ezúttal is több ügyes gyereket láthattunk, akik talán eljutnak majd felnőtt szinten is magasabb osztályba.

- Tudnék igazolni, de méltatlan lenne, én nem szeretek siránkozni, úgy próbálom képezni a saját gyerekeinket, hogy azok közül egyre többen az első csapat rendelkezésére álljanak - tette hozzá Gáspár András.

A zalaegerszegiek edzője szívesen nevezett a tornára, hiszen a nyolcvanas években itt futballozott, és győztes gólt lőtt például a Fradinak is.

- Megmondom őszintén, elég foghíjasan érkeztünk, hoztam fiatalabbakat is, mert sok a beteg, de nem akartam lemondani, jó a torna, nekem pedig külön öröm, hogy itt lehetek, mert itt voltam NB I-es játékos, és sok kedves ismerőssel is találkoztam, úgyhogy még egyszer köszönöm nekik - mondta Bócz Lajos a ZTE edzője.

A legjobb kapus díját a Kaposvári Rákóczi hálóőre, Krokovics Bálint vihette haza, a szekszárdiak adták a legjobb játékost, a pécsiek közül pedig a gólkirály került ki.

Címkék: Bene Ferenc, műfüves, utánpótlás, Rákóczi, labdarúgás, sport