Mint a nagyok. A vuvuzelát legalábbis már úgy fújják a kis focisták, ahogy a vb-n hallották. A Klebelsberg kollégium is ettől hangos. Ez a szlovák csapat a tábori hangulatot választotta. Vagyis a tanulószobában szálltak meg hálózsákokkal. Azt mondják, tetszik nekik a város és a kollégium is.

- Nagyon sikeresek vagyunk, már két meccset nyertünk, reméljük bejutunk a döntőbe. Egyébként is  jó érezzük magunkat, jó a szállás, és az ellátás is - mesélte Miroslav Boledovics.
320-an vannak a szobákban elszállásolva. Most 75%-os a kihasználtsága a kollégiumnak.

-Ez egy előre kiszámítható rendezvény, nyilvánvaló, hogy lehetne több bevételünk, ha többet kérhetnénk, de a város így állapodott meg a résztvevőkkel, hogy ennyi a kihasználtságunk, ebből a rendezvéynből közel olyan 2 millió forint a kollégium bevétele - mondta Giber Vilmos a Klebersberg Kollégium igazgatója.

A legmesszebbről a venezuelaiak érkeztek. Nekik fejenként 4000 dollárba, csaknem egymillió forintba került az út, a részvétel és az ellátás.

- Az ottani nemzetközi fociegyesület fizeti a költségek nagy részét, de szponzorokat is kerestek, valamint a szülőknek is be kellet szállni a költségekbe - mesélte Francisco Haon.
A helyi csapatok viszont ingyen vehetnek részt a tornán. Csaknem ötszázan dolgoznak a rendezvényen.

- Több mint 150 kaposvári középiskolás és több mint 40 vállalkozó Kaposvárról, aki ebben a rendezvényben együttműködik. Ez teszi a futballfesztivált azzá, ami 02:15 Tulajdonképpen ennek a licensze egy dolog, de a kaposvári focifesztivál az ifjúsági labdarúgó életben nemcsak Európában, hanem az egész világon egy fogalom lett, és erre nagyon büszkék vagyunk - mesélte Kenéz Ádám főszervező.

Ezzel a város hírét is viszik szerte a világban, és persze kézzelfogható haszna van. - Egy olyan rendezevény, ahova több mint 3000 ember eljön és több mint egy hétig Kaposváron fogyaszt, ott nyilvánvaló nagyon komoly bevétel is keletkezik. Nem készült erre pontos számítás, de nagyon komoly bevétel keletkezik, ez nagyságrendileg meghaladja a 100 millió forintot - mondta Szerb György városi sportvezető.

A rendezvényt kísérőprogramok is színesítik. Csütörtökön például old timer járművek találkozója lesz.

Címkék: Youth Football, Fesztivál, Kaposvár, sport