null

Sokan azt gondolják, hogy ez kimerül a megfelelő táplálkozásban és a rendszeres testmozgásban. Tény, hogy ezek képezik az alapját, de azért jóval többről van szó. 

Ha épp életmódváltáson gondolkodunk, vagy szeretnénk gördülékenyebbé tenni a bio barát élelmiszerek és szépségápolási termékek beszerzését, akkor ez a cikk hasznos lehet. Egyrészt megmutatjuk, hogy mi mindenre érdemes figyelni ahhoz, hogy valóban egészségesen éljünk. Másrészt hozunk jó példát is arra, hogy honnan érdemes vásárolni. 

Kiindulási pont: a táplálkozás

A mondás úgy tartja, hogy azok vagyunk, amit megeszünk. Valóban kiemelt fontosságú a megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagbevitel. A sok gyümölcs és zöldség, a nem túlságosan feldolgozott élelmiszerek fogyasztása elengedhetetlen. 

Sajnos azonban ezek nem mindenki számára elérhetőek, és az is gyakran előfordul, hogy nem tartalmazzák a megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot. Ilyenkor érdemes beilleszteni az étrend-kiegészítőket is a mindennapokba. Ezekből ma már egyre több és több található a boltok polcain, és nem is tudjuk eldönteni, hogy melyik, mire jó. Ezért különösen figyelni kell az összetevőkre, illetve a beszerzési forrásra!

Honnan vásároljuk?

Zöldségeket, gyümölcsöket, tojást, sőt még húsokat is célszerű bio- vagy termelői piacról vásárolni. Ezek a növények, illetve állatok vegyszer- és GMO-mentes környezetben nevelkednek, így mi is kevesebb szennyező anyagot viszünk be általuk a szervezetünkbe. Ha azonban nincs a közelben ilyen piac, akkor rendelhetünk online is.

Alapvető élelmiszerek, snackek és édességek, illetve vitaminok, étrend-kiegészítők és superfoodok terén választhatunk megbízható minőséget a Bio-barat.hu webáruházban például. De ha ragaszkodunk a személyes vásárláshoz, akkor menjünk el egy bioboltba, vagy nézzünk szét a szupermarketek “zöld” részlegén!

Szépségápolás természetesebben

Gyakran a hírek között is felbukkan egy-egy szépségápolási márka reklámja. A vonzó külsejű, szép és fiatalos reklámarcok azonban nem biztos, hogy mindig a valóságot tükrözik. Nézzünk a kulisszák mögé, és menjünk inkább zöld irányba e téren is!

Az arc- és testápolástól a fogápoláson át a hajformázásig minden esetben érdemes elolvasni a komponenseket. Ma már az interneten le is tudjuk ellenőrizni gyorsan, hogy melyik összetevő mennyire egészséges. Ha pedig készen vagyunk a rögtönzött hatóanyag-elemzéssel, könnyebben tudunk választani is.

Az öko, bio és zöld termékek fogyasztása és használata mind hozzájárul az egészséges életmódhoz. Figyeljünk azonban a reklámok befolyásoló erejére! A greenwashing ma már nagyon divatos. De mi ne tegyük le mindenképp a voksunkat egy zöld csomagolás mellett addig, amíg nem tudjuk, hogy pontosan mit rejt a belső tartalom!

Címkék: bio barát, reklám