null

Cikkünkben most ezeket csomagolóanyagokat mutatjuk be kicsit részletesebben. Emellett kitérünk arra is, hogy miért előnyösebbek például a Zalapacknál elérhető élelmiszeripari tasakok a hagyományos társaiknál.

Környezetbarát csomagolás

Ha eddig nem tudtuk, hogy létezik fenntartható formája is az élelmiszerek aromazáró csomagolásának, akkor most itt az idő, hogy jobban megismerjük ezeket! Az úgynevezett DoyPack tasakok alapanyaga a fóliával kombinált kraftpapír, ami teljes mértékben lehetőséget ad az újrahasznosításra. Ha ezt a típust választjuk, csökkenthetjük vele az ökológiai lábnyomunkat.

Mi mindent tárolhatunk bennünk?

Ezek a csomagolótasakok rendkívül sok területen felhasználhatók. Mivel élelmiszeripari tanúsítvánnyal rendelkeznek, bármilyen magot, teát, fűszert, gyümölcsöt vagy aszalványt el tudunk bennük helyezni. De lisztfélék és édességek tárolására is alkalmasak. 

Az élelmiszereken túl kézműves termékek natúr csomagolására is tökéletesek. Például egy szappanhoz vagy bármely kozmetikumhoz kiválóan illeszkednek.

Praktikus záródás

A simítózáras kivitel lehetővé teszi, hogy visszazárjuk a tasakokat, így nem fog belőlük semmi kipotyogni, és a bennük található termékek is hosszabb ideig megőrzik a minőségüket. A csomagolóanyagok teteje hegesztéssel van lezárva, így azt kell először felbontani. Ezt egy nyitáskönnyítő csíkkal teszik egyszerűbbé a felhasználók számára.

Főbb típusok

Az újrahasznosítható kraft tasakoknak vannak ablakos és aromazáró típusai is. Előbbiek reklámértékkel is bírnak, de nem kizárólag úgy, hogy a csomagra nyomtatunk! Egy ablakos doy ugyanis láthatóvá teszi a benne elhelyezett árucikkeket, ami nagyszerűen mutat, és a vevőket is csábítja.

Az aromazáró verziókat az jellemzi, hogy a kraft papír mellett HB-PET vagy PE is van hozzájuk társítva, amivel a bennük tárolt cikkek szavatossága hosszabb lesz. Mivel talpas kivitelben készülnek, polcokra is ki tudjuk őket helyezni. Esztétikus a megjelenésük, natúr barna, fehér és fekete színben is elérhetők. Előbbi természetesebb megjelenést kölcsönöz, utóbbiak pedig elegáns, és magas minőséget tükröznek.

Ha a DoyPack csomagolás mellett teszi le voksát, akkor nagy helyigényre sincs szükség, és a tárolás, illetve a szállítás is sokkal könnyebb lesz. Mivel a tasakok nyomtathatók, ezért saját arculat szerint dizájnolhatjuk őket, és egyéb információs címkéket is elhelyezhetünk rajtuk.

Címkék: zalapack, reklám