Ilyenkor valamilyen megoldást kell találnunk, hogy biztosítsuk a szükséges energiát. Ebben a cikkben igyekszünk összegyűjteni az elérhető lehetőségeket.

Nem mindegy, hogy mikor mit választunk!

Az Alphafüles webáruház elosztói, kábeldobjai, hosszabbítói között azonban alighanem találunk ideális választ a problémánkra. Hiszen itt többféle változat is rendelkezésre áll, melyek alkalmasak az aktuális szituáció korrekt rendezésére.

Lehet, hogy folyamatos használatba akarjuk állítani, de az is előfordulhat, hogy csak időnként lenne nélkülözhetetlen a számunkra. Előfordulhat, hogy inkább csak beltéren alkalmaznánk, de az is lehet, hogy kültéren lenne szükségünk rá. Attól függően, hogy milyen célra szeretnénk beszerezni egy vagy több darabot, más és más modell lesz az optimális.

Az íróasztal alá…

Vagy a konyhába, ha nem elegendő számú dugalj áll rendelkezésre, akkor feltétlenül találnunk kell olyan opciót, amivel fixen is bővíteni tudjuk a lehetőségeinket. Ebben az esetben az elosztók között érdemes válogatni, hiszen a hangsúly azon van, hogy minél esztétikusabban és praktikusabban valósítsuk meg a dolgot, s nem az a fontos, hogy minél nagyobb távolságot hidaljunk át.

Az elosztók között találunk olyat, amit közvetlenül a dugaljba tehetünk, s máris 1 helyett 3 eszköz működését tudjuk biztosítani. De olyan is van, amit kicsit arrébb is vihetünk, hiszen vezetékkel kapcsolódik a konnektorhoz. Utóbbiak között rövidebb és hosszabb vezetékkel rendelkezők is akadnak. 

Van USB csatlakozóval ellátott változat, s természetesen a túlfeszültség elleni védelemre, sőt, kapcsolóra is igényt tarthatunk.

Ha nagyobb távolságra akarunk elérni…

Beltérben is előfordulhat, hogy messzebbre kell eljuttatnunk az áramot a konnektortól, sőt, egyes esetekben akár sok méterről is szó lehet. Ilyenkor a néhány méternyi kábel nagy valószínűséggel nem lesz elegendő számunkra. Ez esetben elgondolkodhatunk egy hosszabb, akár 10 méteres vezetékkel bíró hosszabbító beszerzésén is, amelynek még tovább növelhetjük a hosszát azzal, ha több hosszabbítót kötünk össze. Amennyiben emellett döntenénk, érdemes beszerezni egy biztonsági dobozt, ami kifejezetten erre készült.

Egy másik járható út, ha kábeldobozokat választunk. Ezekkel ugyanis messzire is eljuttathatjuk az áramot, s egyszerre 4 dugaljat is rögtön kapunk. További előnyük, hogy rendszerint kültéren is használhatók, s mint ilyenek, biztonságot nyújtanak az időjárás legkülönfélébb elemeivel szemben. Sem nedvesség, sem tűző napsütés nem tesz kárt bennük.

A választható opciók többfélék, így biztosan rátalálunk arra, ami számunkra tökéletes megoldást biztosít.

Címkék: alphafüles, reklám