Ezenkívül természetesen az is fontos, hogy minden területre gondoljunk, ne hanyagoljunk el egyetlen alkatrészt sem. Ezt az autónk is meg fogja hálálni azzal, hogy kevesebb meghibásodással és megfelelő teljesítménnyel fog működni.

Miért ne az olcsót válasszuk?

Nyilván elsőre szinte mindannyiunknak csábító lehet az, hogy pénzt spórolhatunk egy olcsóbb termék vásárlásával. Ez azonban idővel visszaüthet, mivel garantáltan kevésbé hatékony, mint a minőségi változatok, sőt, az is lehet, hogy el sem látja a rábízott feladatot. Szerencsére ma már olyan prémium márkák is elérhető áron kaphatóak, mint a Sonax, aminek a termékei a FilterABC oldaláról könnyedén beszerezhetőek.

Miért éppen minőségi gyorsviasz a jó választás? A válasz nagyon egyszerű: hosszú távon is képes ideális állapotban tartani az autó külsejét. Ezt annak köszönheti, hogy a mai gyorsviaszok, waxok már nanotechnológia alapján készülnek, ami azt jelenti, hogy viaszt és festékanyagot is tartalmaznak. Ezzel elérhető az, hogy egyszerre polírozza, tisztítja és konzerválja a normál és metál lakkfelületeket egyaránt.

A gyorsviasz elsődleges feladata az, hogy minden kisebb sérülést, valamint karcolást befedjen. Ezenkívül még védelmet nyújt a korrózió ellen is. A használat után a lakkréteg olyan lesz, mint új korában: visszanyeri a ragyogó fényét és színét. A külső körülményeknek, időjárási viszonyoknak, valamint extrémebb hatásoknak is ellen fog állni, nagyrészben köszönhető ez a nanorészecskéknek. 

Egy igazán univerzális eszköz

A gyorsviasz és wax segítségével az egész karosszériát meg lehet tisztítani a szennyeződésektől. Eltünteti a kátrány, sár és egyéb anyagok okozta foltokat. Ha végeztünk a kezeléssel, egy száraz, fényes filmréteget fog létrehozni, ami még a por és a rovarok ellen is védelmet nyújt.

Összességében a gyorsviasz egy olyan univerzális eszköz, amit többféle felületen lehet alkalmazni, valamint nemcsak autókhoz, de motorkerékpárokhoz és más gépekhez is ajánlott használni.

Ha már használat: mindenképpen figyeljünk oda, hogy betartsuk a gyári útmutatást! Ha nem lépésről lépésre haladunk, akkor sajnos foltos lehet a végeredmény, vagy el sem érjük a kívánt hatást, szélsőséges esetben még kárt is tehetünk az autó karosszériájában. Alkalmazás előtt mindenképpen olvassuk el a mellékelt útmutatót!

Az autónk garantáltan hálás lesz

Ha a megfelelő gyorsviaszt, waxot választjuk, akkor az autónk biztosan tökéletes állapotban fog minden egyes alkalommal az utakra gurulni. Ezzel egyrészt egy igazán látványos, fényes, színes járművet fogunk kapni, másrészt az apró karcokat, szennyeződéseket és úgy összességében az autó elhasználódását is lelassíthatjuk, megelőzhetjük.

A gyorsviasz használata fontos, érdemes odafigyelni a rendszerességre és ha tehetjük, mindig válasszuk a minőségi termékeket.

Címkék: autóápolás, filterabc, sonax, viasz, dekoráció, webshop, online, reklám