Sajnos sokan úgy gondolják, hogy az alapozás nem olyan fontos, ezért kihagyják a munkafolyamatból, ezzel is időt spórolva. Nem ajánljuk, hogy te is így tegyél, hiszen az alapozók használata nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a festék kellőképpen megtapadjon a felületen, illetve hogy tartós legyen. 

Ha a kiváló minőségű diszperziós alapozókat keresed, akkor figyelmedbe ajánljuk a Bíborfesték Üzletház beltéri festékek menüpontját. Itt ugyanis garantáltan megtalálod azokat az alapanyagokat, amikre szükséged van ahhoz, hogy profi munkát végezhess. 

Többet is szeretnél megtudni ezekről a termékekről? Akkor olvass tovább, ebben a cikkünkben ugyanis megosztjuk veled a legfontosabb tudnivalókat!

Miért fontos munkafolyamat az alapozás?

Mint, ahogy a nevében is benne van, az alapozással alapot adunk a fedőfestékeknek. Erre több szempontból is szükség van: egyrészt biztosítjuk, hogy megfelelően hozzá tudjanak tapadni a felülethez, másrészt pedig sokkal egységesebbé tesszük a fedésüket. 

Emellett azért is fontos lealapozni a falakat, mielőtt rájuk festünk, mert ezáltal csökkentjük a szívóképességüket. Ennek azért van jelentősége, mert minél nagyobb egy felület szívóképessége, annál több festéket kell felvinni a felületre. 

Miért különleges a diszperziós alapozó?

Az alapozáshoz remek választásnak bizonyulnak az úgy nevezett diszperziós alapozók. Maga a kifejezés az anyag speciális jellemzőjére, tulajdonságára utal, ugyanis azt jelenti, hogy “szóródás, terülés”. Ezekkel a termékekkel nagyon gyorsan lehet dolgozni, és egységes réteget lehet képezni a falakon, ugyanis nagyon jól elterülnek rajta.

A diszperziós alapozók többféle kivitelben készülnek attól függően, hogy milyen egyéb sajátosságaik vannak. Mindenképp olyanokat érdemes választani, amik hagyják a felületet “lélegezni” azáltal, hogy áteresztik a levegőt. 

Mit kell tudni a használatáról?

Mindenképp úgy állj neki a felület alapozásának, hogy előtte alaposan megtisztítod, zsírtalanítod, illetve eltávolítod róla a korábbi festékrétegeket. Ezt követően jöhet a higítás, amit minden esetben a használati útmutató szerint kell elvégezni.

Az anyag felvitelét ecsettel, illetve hengerrel is elvégezheted attól függően, hogy számodra hogy kényelmesebb. Ha szükségesnek látod, akkor több rétegben is felkenheted a felületre, de az egyes rétegek közötti száradási időt mindenképp várd meg!

Láthatod, hogy az alapozást semmi esetre sem szabad kihagyni a munkafolyamatból. Az alapozófestékek fontos szerepet töltenek be, ugyanakkor az már rajtad múlik, hogy melyik típusait választod. Ha ránk hallgatsz, akkor próbát teszel a diszperziós alapozókkal, azok ugyanis rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. 

Címkék: biborfestek, alapozó, ecset, webshop, henger, festék, online, reklám