A kék ég alatt pihenve az idilli napsütésben szebbnek látjuk a világot is, megigézik gondolatainkat ezek a nyugodt, zavartalan pillanatok. A túlságosan égetően tűző napsugarak azonban már nem biztos, hogy olyan kellemesen érintenek minket.

Kell valami, ami megszűri a fényt, de amellett kint maradhatunk a szabadban, s folytathatjuk nyugalmas pihenésünket vagy a kerti partinkat. Egy korszerű és praktikus pergola - amelyet a Topredőny kínálatában is megtalálsz - nemcsak udvarod dísze lehet, hanem tökéletesen kihasználhatod különleges adottságait is.

Hogyan dobd fel a kerted?

Pénztárcádnak és egyéni igényeidnek megfelelően vásárolhatsz egyszerűbb típust is, de választhatsz az udvarodba prémium kategóriás pergolát is. A legmodernebb modellek már automatizáltak, amivel továbbfokozhatod a komfortérzetedet.

Még különlegesebbé teheted télikertedet világítótestek felszerelésével, amelyek gondoskodnak a tökéletes hangulatról a késői órákban is. Fűtőtestek alkalmazásával akár télen is kényelmesen érezheted magad odakint.

A Topredőny szolgáltatásai közt lehetőséged van ingyenes helyszíni felmérésre, ahol különböző mintadarabok közül választhatod ki az igényeidnek megfelelő minőségi anyagokat. Nagyon segítőkész és tapasztalt szakemberekkel fogsz találkozni.

Hogyan viszonyul az időjáráshoz a pergola?

Az időjárás körülményeihez gyorsan tudsz alkalmazkodni a motorizált meghajtással, távirányítóval egy gombnyomással mozgathatod a pergoládat.

Nem kell félned a széltől és az esőtől sem, az igazán modern és magas minőségű pergolák ellenállnak ezeknek is, mivel kifejezetten kültérre lettek tervezve. Strapabíróak és időtállóak, hosszú ideig élvezheted kertedben a pergolád adta örömöket.

Azonban vigyázni kell, ha esik a hó, mert a nagy súly kárt tehet a ponyvában vagy a lamellában. Ilyenkor mindenféleképpen húzd vissza a ponyvát, vagy gyűjtsd össze a lamellákat.

Miben különböznek a korszerű pergolák a korai változatoktól?

A mai pergola őse a kerti lugas volt, ami úgy nézett ki, hogy kúszónövényeket futtattak fel a fából készült tartóoszlopokra, amelyek levelei kellemes hűs árnyékot biztosítottak a nyári napokon.

A modern pergolák könnyűfém és acélszerkezetűek, a kúszónövényeket a lamellák vagy a ponyva helyettesíti. Fix vagy mozgatható kivitelben is van lehetőség a megvásárlásukra.

A lamella és a ponyva is alkalmas a káros UV-sugarak megszűrésére nyáron, így kánikulában is nyugodtan és biztonságosan tartózkodhatsz kint az udvaron a pergola védelme alatt.

A pergola rendkívül sokrétű, nemcsak családi házak udvarában praktikus az elhelyezése, de előszeretettel használatosak vendéglők és kávézók hangulatos külső helyszínéül is. Mindenképpen hasznosak, mert exkluzív környezetük szinte hívogatja egy zamatos kávéra vagy egy finom ebédre az arrafelé járókat.

Címkék: topredony, ponyva, pergola, webshop, kert, online, reklám