A vákuumcsomagolás napjaink egyik legmodernebb frissen tartási módja. A vákuumban tárolt élelmiszerek és alapanyagok kb. ötször annyi ideig maradnak frissek, mintha vákuum nélkül tárolnánk őket. A vákuumcsomagolást akár otthon, akár nagyüzemi környezetben kis költséggel meg tudjuk valósítani, hiszen a vákuumcsomagoló gépeknek viszonylag alacsony az ára.

A vákuumgépekhez speciális vákuumtasakra van szükség. A Sous Vide Hungary-nél vákuumfóliát, vákuumtasakot egyaránt rendelhetünk, továbbá a tekercselést működtető háztartási és ipari felhasználásra szánt vákuumgépeket is. A cég háztartások és vendéglátóhelyek számára kínál gourmet kategóriájú termékeket. A prémium márkájú és minőségű termékek között a konyha igazi szerelmesei is megtalálják a számukra megfelelőt.

A speciális vákuumfólia

A Sous Vide Hungary által forgalmazott vákuumtasakok belső oldala valamilyen módon durvított, ami megvalósulhat texturált vagy légbordázott kialakítással. Ezek a felületi egyenetlenségek azért szükségesek, hogy a tasak belső oldalai között mintegy távtartóként működjenek. Így a vákuumgép el tudja távolítani a levegőt a tasakból.

A háztartási vákuumozó gépek 90 micron vastagságú fóliára vannak beállítva, az ipari vákuumgépekhez más vastagságú fólia használatos.

A vákuumfólia és a vákuumtasak anyaga

A vákuumtasakok, -fóliák élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő anyagból készülnek. Mentesek minden káros anyagtól, mint a Bisphenol-A, ólom, polietilén és ftalát. A tasakok belső rétege higiéniai előírásoknak is megfelel, külső rétege pedig ellenáll a víznek, a gőznek és bizonyos értékig a hőmérsékletnek is. Magas hőmérsékleten sem oldódik ki belőlük semmilyen ártalmas vegyi anyag.

Megfelelnek az EU 2002/72/EC élelmiszerbiztonsági szabványnak. A tasak középső rétege a mechanikai szilárdságért felelős.

Miért előnyös a vákuumcsomagolás?

Az élelmiszerek a vákuumban megőrzik a nedvességtartalmukat, így sokáig eredeti állapotban fogyaszthatjuk őket. Megmarad az eredeti ízük és frissességük. A szavatossági idő jelentősen megnövekszik, néhány nap helyett több hétig is elállnak.

A markánsabb ízű ételek - mint a füstölt hús, sonka, szalonna, kolbász - nem száradnak ki, ha vákuumba tesszük őket. Az ételek, élelmiszerek nem veszik át egymás illatát. A zsiradékok nem lesznek keserű ízűek, a gyümölcsök nem barnulnak meg. Még a fagyasztott ételek számára is előnyös a vákuumcsomagolás, ugyanis nem veszítik el az eredeti színüket, ízüket, aromájukat. 

A vákuumcsomagolás helytakarékos, modern csomagolási és tárolási módja az élelmiszereknek, amellyel hosszú ideig frissen tudjuk tartani őket.

Címkék: sousvidehungary, vákumcsomagolás, tárol, webáruház, online, élelmiszer, reklám