Egy szó, mint száz, a reflektor kifejezetten fontos része a világítási rendszerünknek, így hát a fali lámpák, lampionok, fényfüzérek és LED-es földbe szúrható fényforrások beszerzése után ne feledkezzünk meg a reflektorokról sem!

Különböző típusok, méretek, fények és megjelenések között válogathatunk, ha benézünk például a Leden minőségi reflektorai közé!

És ha már letettük voksunkat a reflektorok mellett, jó, ha tudjuk, hova is érdemes kihelyezni őket!

A garázs megvilágítása

Kifejezetten praktikus és észszerű megoldás a garázs megvilágítása, amit egy garázsajtó mellé vagy fölé helyezett reflektorral tehetünk meg könnyűszerrel! Így ki- és beállás során nem kell aggódnunk, hogy melyik kint felejtett gyerekjátékon hajtunk éppen át autóval. A probléma könnyen elkerülhető. Másrészről az esti tájékozódásban is nagy segítség egy ilyen világítótest. 

null

Gyalogutak megvilágítása

Nem szorul bővebb magyarázatra, hogy miért is fontos a járdák és gyalogutak erősebb megvilágítása. Egyrészt elkerülhetjük a kellemetlen baleseteket, másrészről a hozzánk érkező vendégeknek sem kell a sötétben botorkálniuk a bejárati ajtóig. Harmadrészt így szépen ki tudjuk emelni a gyalogutak melletti csodaszép növényeinket.

Bejárati ajtó

Biztonsági okokból sem utolsó egy ajtó fölé helyezett, mozgásérzékelős reflektor. Mindezek mellett, mindenki ismeri, milyen érzés sötétben, telefonnal világítva a kulcsot vagy a kulcslyukat keresgélni. Erre a kellemetlen szituációra nyújt megoldást a jó helyen lévő reflektor.

A terasz

A terasz minden bizonnyal sokak számára központi hely, így nem árt a tökéletes bevilágítása. Ennek - a hangulatvilágításon túl - két formája létezik reflektorok segítségével. Egyrészről a terasz felső sarkába helyezett reflektor igazán jól jöhet a különböző családi, baráti összejövetelekhez vagy a magányos olvasáshoz. Másrészről a terasz alsó részére helyezett lámpa jól kiemeli az alatta lévő szinteket. 

Kerti medence

Ki ne imádná a romatikus éjszakai fürdőzéseket, esetleg a baráti pancsolásokat a nyári estéken? Ezekre az alkalmakra nyújt megfelelő fényáradatot a medence mellé helyezett reflektor. Így biztos, hogy egyetlen pillanatról sem kell lemaradni!

A reflektorok tekintetében fontos még elmondani, hogy a közepes és egészen erős, illetve természetes fehér, valamint hideg fehér fény között válogathatunk, típustól függően. Természetesen választástól függetlenül elmondható, hogy a LED reflektorok ellenállóak az időjárás viszontagságainak.

Címkék: reflektor, led, világítás, reklám